5 ADIMDA DÜZ KARINA NASIL SAHIP OLURUM?

Sadece diyet yapmak fazla kilolardan yani göbek ve basen bölgesinde biriken yağlardan kurtulmaya yetmiyor. Diyet programının yanında birde karın sıkılaştırıcı egzersizleri yapmak düz karın ortya çıkarabilir. Evet bu yazımda sizlere etkili ve hızlı işe yarayan karın sıkılaştırıcı egzersizlerini paylaşacağım.
SIKI VE DÜZ KARIN
Tabi şimdi soracaksınız benim diyetle aram yok ben ne yapacağım, düşünmeyin aslında diyet spor yapmadan pek işe yaramaz kilolardan kurtulunsada yağların eridiği bölgelerde sarkmalar ortaya çıkar. Karın sıkılaştırıcı egzersizler sayesinde diyet yapmadanda karın bölgesindeki yağlardan kurtulabilirsiniz ancak kararlı olmalısınız. Her gün sırayla düzenli olarak aşşağıda anlatıldığı gibi bu hareketleri yapınız.

Hızlı ve etkili karın inceltme egzersizleri

İlk hareketimiz Plank Hareketi; Ön kollarınızı yere dayayınız sonra karnınızdan güç almaya çalışın bu pozisyonda yirmi saniye sayarak bekleyiniz. Her gün düzenli olarak bu hareketi yapınız üçüncü günün ertesi günü yirmi saniyeyi 30 saniye yapınız. İki günde bir saniyelerin üzerine on saniye daha ekleyerek saniyeleri artırınız. Şimdi Plank Hareketi nedir? diye düşünmemeniz için resimleri ekledim nasıl yapıldığını görmeniz açısından.
İkinci hareketimiz Bridge Hareketi; Yapacağımız şey oldukca basit önce sırtımızın üzerine yere uzanacağız. Ayaklarımızın tabanları yere değecek şekilde yavaşca dizlerimizi bükelim sonra kalçamızı ve karnımızı sıkarak köprü kuracağız ve beşe kadar sayacağız sonra sırtımızı yere bırakacağız. Resimde gördüğünüz gibi bu hareketi beş tekrar yaparak devam edelim.

Karın inceltme hareketlerini yaparken düzenli yapmaya vede sabırlı olmaya karar verirseniz mutlaka kısa zamanda istediğiniz vücuda sahip olabilirisiniz. Üçüncü hareketimiz Crisscross Hareketi; Resimde gördüğünüz gibi sırt üstü pozisyonunuzu alınız. Dizleriniz bükülü şekilde sola doğru aynı anda kol ve ayak diresklerinizi bir birine değdiriniz. Sırayla sağ ve sol yönde tekrarlayınız. Yeni başlıyorsanız gücünüzü zorlamadan yeterli miktarda yapınız. Her gün sayıyı ufak ufak artınız bu sayede vücudunuz alışmış olacaktır.
Dördüncü hareketimiz Twist Hareketi; Basit ama etkili hareket yanlız bu hareketi yapmadan önce uzunca bir sopa bulmalıyız. Sopayı boynumuzun ardına alarak avuç içi öne bakacak şekilde kolları hafif açalım ve sopayı tutalım.

Ayaklarımızı omuz genişliğinde açalım pozisyonumuz hazır hale gelecektir. Bacaklarımız ve kalçamız sabit olacak şekilde gövdemizi sağa ve sola sırayla çevireceğiz.
Beşinci hareketimiz Standing Oblique Crunch Hareketi; Twist hareketine benzeyen bu egzersizimizde oldukca kolaydır. Sopamızı yine boynumuzun arkasından alacağız pozizsyonumuz Twist hareketiyle aynı olacak yanlız Standing Oblique Crunch hareketimizde sağ ve sol yanlara sırayla eğileceğiz. Bu hareketi yaparkende kalça ve bacaklarımız sabit kalacak.

Evet kolay karın inceltme egzersizlerini sizlere sunmuş bulunmaktayım şimdi sıra sizde her gün düzenli şekilde karın sıkılaştırıcı egzersizleri yani hareketleri yaparak sıkı ve düz karına sahip olmak sizin elinizde.

Yorumlar

  1. düzenli bir spor ile bu istelinen düzeyde sıkı karın olabilir bunun için buradaki yönergeler çok faydalı olacaktır.

    YanıtlaSil
  2. Düz bir karın yapmak için en iyi yol mekik ve diğer karın eğzersizleri ben 3 ayda düz bir karın elde etmiştim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar