İnterrail Hizmeti Nedir

Günümüzde yurtdışı seyahatler için özellikle gençlerin sıklıkla kullandığı bir ulaşım sistemi olan Interrail Pass, Avrupa  Demiryolu  İşletmeleri tarafından oluşturulan ve her yaştan seyahat etmeyen isteyen kullanıcıların trenle gezinti yapmalarını sağlayan bir Pass uygulamasıdır.
İnterrail Hizmeti
Alınacak olan bir tren bileti sayesinde Avrupa içerisindeki ülkelerarası seyahat işlemi rahatlıkla gerçekleştirilenilmektedir. Alınacak biletler farklı opsiyonları içerdiğinden, kullanıcıların kendi beklentilerine uygun olan bileti almaları daha avantajlı olacaktır.

Interrail sistemiyle birlikte gezmeyi bir hayat felsefesi edinen kullanıcılar herhangi bir gruba yada bir tarihe bağlı kalmaksızın istedikleri zaman seyahat etme özgürlüğüne sahiptirler. Avrupa'nın 30 ülkesine ulaşım hakkı tanıyan bu biletler Global Pass ve Bir Ülke Pass şeklinde ikiye ayrılmıştır

Global Pass paketi almak isteyen kullanıcılar, Avrupa içerisindeki tren hatlarından 7 ila 30 gün arasında serbest gezinme hakkı elde ederken, Bir Ülke Pass opsiyonunu seçen kullanıcılar ise sadece seçtikleri ülke içerisinde 3 ila 8 gün arasında trenle ulaşım hakkı elde edecektir. 

Interrail bileti almak için herhangi bir sınırlama getirilmemesiyle beraber, pasaportla müracaat etmek mecburidir. Kullanıcılar kendileri başvurabilecekleri gibi başkaları aracılığıyla gerekli belgeleri hazırlatmak şartıyla bu biletleri elde edebilirler. Bilet fiyatları kullanıcıların yaşına göre değiştiği için 26 yaş üstü ve altına farklı fiyatlar uygulanmaktadır. Kullanıcılar biletlerde Flexi sistemini kullanarak alacakları biletleri hangi günlerde kullanacaklarını belirtirlerse daha az fiyat ödeyebilmektedirler. Interrail biletleri yalnızca normal yolcu trenlerinin 2.mevki vagonlarında geçerli olduğu için farklı tren hatlarında ek ücret ödenmesi gerekmektedir. Interrail yolculuğuna İstanbul'da başlanıldığı gibi Avrupa'nın diğer ülkelerinde de başlamak mümkündür. İstanbul'da başlanıldığı takdirde Yunanistan veya Bulgaristan üzerinden yapılacak olan ulaşımlarda 10 ila 15 Euro arasında ek ücret uygulanmaktadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar