Hızlı İnternetin Yeni Adresi: 4.5G

Dünya genelinde 4G olarak adlandırılan bu sistem Türkiye'de 4.5G adıyla hizmet vermeye başlamıştır. 4G, adından da anlaşılacağı üzere dördüncü nesil kablosuz verilerin iletişimi için oluşturulan platforma verilen bir isimdir.
Hızlı İnternetin Yeni Adresi: 4.5G
Ülkemizde 4.5G ismiyle anılmasının sebebi ise yapılan protokol gereği, kullanılan sistemin 5G için bir hazırlık aşaması olduğunu belirtmek içindir. Sanılanın aksine eski bir veri ağı değildir. Mobil cihazlar  için üretilen ve mesajlaşma, görüntülü konuşma gibi hizmetlerin hızlı ve yüksek performansla işlem yapmasını sağlayacak olan bu sistem 1 Nisan 2016 tarihinde kullanılmaya başlanmıştır.

Türkiye 2009 yılında 3G teknolojisine geçerek mobil ağlar için internet erişimi konusunda büyük bir adım gerçekleştirmişti. Aradan geçen zamana ve kaydedilen gelişimlere bakılacak olursa 4.5G teknolojisi sayesinde kullanıcılar, yüksek hız ve karlılık sağlayarak daha geniş bir hizmet ağına ulaşabilme şansına sahip olacaklardır.

Bununla birlikte mobil cihazlar aracılığıyla kullanmış olduğumuz internet siteleri daha hızlı bir şekilde açılacak ve internet üzerinden izlediğimiz videolar da daha hızlı bir şekilde yüklenerek daha kaliteli bir görünüm kazanacaktır. 

Kullanıcıların merak ettikleri en büyük sorulardan bir tanesi olan 4.5G’nin internet hızlıyla alakalı bekleyiş de 1 Nisandan itibaren son buldu. Kullanılan telefonların modeli ve desteklediği sistemlerle beraber operatör hatlarının ortalama 4.5G hızı haftalık 250 Mbps’ye kadar yükselmiştir.

Bu hızla beraber 4.5G kullanıcıları mobil cihazlarıyla internetten erişim sağladıkları müzik, video, yazışma,sosyal medya gibi uygulamalardan kesintisiz hizmet sağlayacaklardır.

4.5G sistemi sayesinde operatörler de daha hızlı ve kaliteli bir hizmet oluşturacağı için önceki sistemlerde görülen bağlantı problemlerinin de en aza indirgenmesi sağlanmıştır. Geçen zaman zarfında kullanıcılar arasında yapılan araştırmalar da 4.5G sistemi sayesinde internet erişiminin gözle görülür bir şekilde arttığını göstermiştir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar