EFT Mİ YOKSA HAVALEMİ TERCİH EDİYORSUNUZ?

Günlük yaşamımız içinde birçok bankacılık işlemi yapmamız gerekebilir. Ödemeler, kira, faturalar, vergi vs. gibi çeşitli banka işlemleri gerektiren durumları hemen hemen herkes yaşamaktadır. Evde, iş yerinde oturduğunuz yerde internet bankacılığını kullanarak ödemeleri bir tık ile hem de çok az masraf ödeyerek yapabilmek atık mümkündür.
EFT Mİ YOKSA HAVALEMİ
EFT ve Havale nedir sorusunun cevabını bilmeyenler için cevaplayalım. Farklı bankalar arasında para gönderme işlemidir EFT. Havale ise aynı bankada hesabı olan farklı birine para gönderme işlemidir.

Her iki işlem de bir hayli kullanılan ve tercih edilen bir yöntemdir. Eski dönemlerde havale yapma işlem ücretlerinde gayet makulken, şimdilerde havale masrafı bir hayli yekûnlu olmaktadır. Bu nedenle EFT tercih edilen ve en çok kullanılan para transfer işlemi olarak kayda geçer.

Gün içersinde yapacağınız her ödeme çok seri bir şekilde tamamlanabilmektedir. Fakat havale için aynı şeyi söylemek pek de mümkün sayılmaz bekleme ve onaylanma süresi mevcuttur. 

Aralarındaki fark nelerdir sorusunun cevabı kısaca budur? Hızlı işlem yapmak ve günün diğer yarısında da diğer işlerinizi halletmek için bir hayli zamanınız kalacaktır. Bankacılık işlemleri arasında daha birçok işinizi kolaylaştıracak imkânlar ve olanaklar mevcuttur.

Yeni nesil olanakları sizlerde kullanmaya çalışın. Hayatınızı kolaylaştıracak ve daha az para ödeyecek yöntemleri kullandıkça daha cazip gelemeye başlayacaktır. EFT ve havale gibi olanaklardan yararlanmak ve uygulamakta bir o kadar kolaydır. Eğer bilgisayarlar ile aranız iyi değilse bu işlemleri bankacılara sorarak öğrenebilirsiniz.

Zaten sistem üzerinden yapılacak her işlem yönlendirmeli ve ikinci kez emin olunma tedbirli hazırlanmıştır. Hata yapmanız nerdeyse imkânsız kılınmıştır. Gelişen yeni nesil bankacılık işlemlerini sizlerde hayatınız içerisine yerleştirerek hızla işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar