BEBEKLERDE ATEŞ VE ÖNEMİ

Çocukların ve bilhassada bebeklerin belli dönemlerinde geçirdikleri hastalıkların bir neticesi olarak ateşte kendi varlığını hissettirir. Ateş çoğu zaman çok hafif atlatılabilirken birçok zaman da çok şiddetli ve anne, babaları korkutucu derecelere kadar çıkabilir.
BEBEKLERDE ATEŞ
İşte bu noktaya karda ilerlememesi için alınması gereken bazı önlemler de mevcuttur. Anne ve babalar ateş çıktığını çocuğunda anladıktan sonra evvela paniklemeden ateş düşürücü bir şurubu var ise destelenmelidir.

Eğer sonrasında ateş git gide artıyor ise ılık bir duş ve rahatlatıcı bol sıvı tükettirilmeye çalışılmalıdır. Ateş her yaşta görülebilen ve bir kereden sonra tekrarlaması çok normal bir hastalık belirtisidir. Panik olmadan evde ateşi anlayabilme ve bir nebzede olsa giderebilme imkânlarını evde barındırmak da elzemdir.

Bebeklik döneminde ateş çok önemli sonuçları doğurabilir. Bazı havale türü hastalıkların baş aktörü ne yazık ki ateşli hastalıklardan sonra kalıcı olarak yer eder. İşte bu durumların kalıcı bir hasar bırakmaması için biz büyüklere çok işler düşer.

BEBEK VE ÇOCUKLAR İÇİN EVDE BULUNDURULMASI GEREKEN MALZEMELER

Bebeklikten başlayarak çocukluğun ilerleyen evrelerine karda her periyoda ateş ve hastalıklar kendini anne, babalara gösterir. Bunlar oluşmadan önce evde öncelikle bir ateş ölçer, ateş düşürücü bir şurup tabi doktorunuzun önerdiği her yaşa uygun olanından ve sakin ebeveynler gereklidir. Panik olmadan her saat başı ateş ölçülüp takip edilir. İlerleme aşamalarına göre ilacı ve duşu aldırıldıktan sonra fazla giysi giydirip, üstü fazla örtülmeden dinlenmesi sağlanılır.

Baktınız sizlerin çabası ile bir düşme sağlanamadı o durumda yapılması gereken en doğru hareket hemen bir yardım kuruluşundan destek almaktır. Yüksek ateş oluşması bazı durumlarda ileride oluşabilecek hastalıkların anlaşılmasında bir alarm niteliğindedir.

O yüzden ateş deyip sakın geçmeyin. Her ateşli hastalıktan sonra bir hekim kontrolünden bebeğinizi ya da çocuklarınızı mutlaka geçirin. Anne ve babaların ateşlenme durumlarında öğrenmesi ve ilk uygulaması gerekli davranışları mutlaka hekiminize danışarak öğrenilmelidir.

Her ateşlenme büyütülecek bir evreye doğru gitmeyebilir. Ama her iki durumda da hazırlıklı olunması içinizi rahatlatacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar