Bacak ağrısının nedenleri nelerdir

Bir çok kişi bacak ağrısı çeker fakat ağrıların neden kaynaklandığını öğrenmek ve tedavi için doktora gitmez ağrı kesicilerle kendi başına tedavi etme seçeneğini seçer. Bacak ağrıları özellikle gece daha çok ortaya çıkmaktadır gece ve gündüz yaşam kalitesini düşüren yanma, ağrı, uzun süre haraketsiz oturamama ve uyku esnasında haraket ettirme gibi sorunlar yaşarlar bu belirtiler aklımıza ilk “huzursuz bacak sendromu” hastalığını getirmektedir.
Bacak ağrısının nedenleri
Malesef toplumumuzda yüzde 10 kadarında görülen  huzursuz bacak sendromu hastalığında teşhis çok önemlidir çünkü bazen kas ağrılarıyla karıştırılabilmektedir bu yüzden teşhis konması için iyice emin olunması gerikir.

Sizler için araştırmış olduğum bacak ağrıları nedenleri özellikle gece artan bacak ağrısının sebebi nedir? uzmanların görüşlerini bu yazımda paylaşmaktayım.

Bazı hastalarda ağrının yanı sıra karıncalanalar görülmektedir hasta kişiler bu olayı tam olarak tanımlayamaz. Hastalar iki bacağında; elektriklenme, yanma, ağrı ve karıncalanma gibi hisler yaşarlar evet bu kişiler hareket ettiğinde saymış olduğumuz belirtilerin hisleri azalmaktadır kişi yürüdüğünde veya bacaklarını salladığında rahatladığını sanmaktadır. Bu sorun özellikle uzun yol seyahetlerinde kişiyi olumsuz yönde etkiler. 

Bir diğer şikayet ise kişi gece yatağa yattığında uykuya dalma esnasında bacaklarını hareket ettirme dürtüsü harakete geçer ve kişi uyku esnasında bile bacaklarda sıçramalar gibi sorunlar ortaya çıkar. Uykuya dalma esnasında bacakları hareket etme dürtüsü uyuma ve uykuyu sürdürmede sorunlar çıkarmaktadır.

Hasta uyku esnasında farkına varamayabilir bu durumda partneriniz gece uykunuzda bacaklarınızdaki sıçramalardan ve periyodik hareketleri size söylüyorsa kesinlikle ciddiye alın derim çünkü huzursuz bacak sendromu sadece geceleri sizi rahatsız etmeyecek gün içinde de hareketsiz kaldığınız anda sizi çok zorlayacaktır ve zamanla kollarda aynı şikayetleri görebilirsiniz.

Tedavi edilmesi gereken huzursuz bacak sendromu rahatsızlığının altında genelde ciddi bir hastalık bulunmaz fakat yaşam kalitesini düşüren bir rahatsızlık olduğu için mutlaka doktora giderek tedavi olunması gerekir.

Son olarak hamilelik döneminde görülürmü kısaca bahsedelim evet hamilelik dönemindeki hanımlarda görülme sıklığı diğer kişilere oranla daha çoktur. Ayrıcı huzursuz bacak sendromu belirtileri; Depresyon ilacı kullananlard, tiroid hastalıklarında, parkinson, romatizmal rahatsızlıklarda, epilepsi, alerji ilaçları kullananlarda ve varisi olan kişilerde görülme sıklığı daha çoktur. Eğer kendinizde bu belirtiler varsa doktora gidiniz en iyi tedavi yöntemi doktorunuz olacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar