Zeka doğuştan mı gelir? geliştirilebilir mi?

Bir çok kişi zekanın doğuştan geldiğine inanmaktadır aslında çevremizdeki çocuklara bakıldığında zekanın doğuştan ve zamanla geliştirilebilir olduğunu anlamak zor değildir.
Zeka doğuştan mı gelir?
Hep şunu deriz şimdiki çocuklar çok zeki oluyor eskiden bu kadar zeki çocuk yoktu gibi çocukluk zamanımıza dönü veriyoruz. Şimdiki teknolojiyle şimdiki teknoloji arasında dağlar kadar fark olduğunda bilmeyen yoktur.

Bilimsel olarak araştırmalar yapılmakta bir çok yazı okudum anladığım kadarıyla zekanın bir kısmı doğuştan geldiği bir kısmıda zamanla yani yaşadıkca geliştiği ortaya çıkmıştır.
Zeka dediğimiz, pek çok farklı yeteneğin pek çok farklı algının bir araya gelmiş halidir. Uyarımın bebeklerin zekası için ne kadar önemli olduğunu görüyoruz, çünkü zeka gelişimi nöron dediğimiz sinir hücrelerinin uçlarındaki snapsların hızla artışıyla oranlıdır. Uyarılmayan çocuklarda snap artışının yavaşladığını, hatta durduğunu görebiliriz. Bu net bir şekilde gerçekleşir, uyarımın zeka gelişimini etkilediğini tıbbi olarak da görebilirsiniz.
Okumuş olduğumuz yazımızdan da anlaşıldığı gibi zeka doğuştan ve zamanla geliştirilebilen bir şey olduğu bilinmektedir.

Bir çok teori ortaya atıldığı için farklı düşünceler ortaya çıkarmış ve herkez başka fikirler ortaya atmıştır.

Aslında çevremizdeki çocuklara baktığımızda zekanın zamanla geliştirildiğini görebiliriz. Sizlerde yorum yazarak düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar