Zayıflatan mucize gojiberry nedir? Inanılmaz faydaları nelerdir?

Her yıl yaz aylarına girerken, birbirinden farklı birçok diyet türü ve zayıflamaya yardımcı olduğu söylenen gıdalar gündeme gelir. Bunlardan sonuncusu Türkiye’de de adını duymaya başladığımız gojiberry meyvesi.
Zayıflatan mucize gojiberry nedir?
Gojiberry kurt üzümú olarak da bilinmektedir. Her ne kadar zayıflatıcı özelliği ile tanınsa da aslında gojiberrynin saymakla bitmez faydaları var. Sayısız faydasına geçmeden önce; gojiberry nedir, nerede yetişir, önce bunlara bir bakalım.

Gojimeyvesinin anavatanı Himalayalar. Aslında yetiştiği bölge başta olmak üzere, Çin’de ve Asya’da 1700 yıldır kullanılıyor. Sadece meyve olarak değil, alternatif tıpta iyileştirici etkisi sebebiyle de mucizevi meyve olarak görülüp kullanılıyor. 

Ülkemize gelindiğinde durum biraz değişiyor. Malum son yılların modası şok diyetler, yaza girmeden forma girme tüyoları, detokslar, vesaire... Gojiberrynin adı Türkiye’de, özellikle zayıflama konusunda geçse de aslında zayıflamanın yanında ,neredeyse hayat kurtarıcı faydaları da var. İşte gojiberrynin faydalarından bazıları

 • Yaşlanmayı geciktirir. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde insan cildinde meydana gelen yaşlılık belirtilerinin azaltır. Aynı zamanda havada dolaşan ve insan sağlığına ciddi zararları bulunan oksijen atomu ile serbest radikallerin verebileceği zararlara karşı vücudu korur.

• Kanseri önler. Gojinin içeriğinde bulunan polisakkaritler ve antioksidanlar sayesinde, vücutta türlü sebeplerden meydana gelen ve kanser oluşumuna neden olan genetik bozulmaları engeller. 

 • Zayıflatıcı gücü vardır. Protein yapı taşı olan amino asit bakımından çok zengindir. İçeriğindeki 19 farklı amino asit ,vücutta depolanarak biriken yağların, yakılmasını hızlandırır. Aynı zamanda kasların yenilenmesine de destek olarak vücuda güç verir. Gojiberry; zayıflama sorununa,en çok düşük glisemik indeksi ile yardımcı olur ). İçeriğinde çok farklı ve değerli besin öğelerini barındırmasına karşılık glisemik indeksi yani kan şekerini hızla yükseltecek şeker oranı,son derece düşüktür. Bu da uzun süre acıkmamayı sağlar. Bununla birlikte yüksek orandaki lifli yapısı ile bağırsak dostudur. Gojiberry meyvesi, yüzde 21 oranında liften oluşur.

• Goji meyvesi kısırlığı tedavi edici özelliğe sahiptir. Erkeklerdeki sperm ölümlerini önleyerek, sperm canlılığını sağlar. Kısırlığa karşı da yine Uzakdoğu ve Asya ülkelerinde kullanılır.

• Içeriğindeki A vitamini ile betakaroten sayesinde,göz sağlığını korumada önemli bir savaşçıdır. İçinde bulunan mineraller ve vitaminler, katarakt oluşumunu önler. Aynı zamanda ileriki yaşlarda görülen görme sorunlarına da yakalanmayı önler.

• Tip 2 diyabette tedaviye yardımcıdır. Çağın vebası olarak görülen Tip 2 diyabet hastalığı, vücudun az miktarda insülin salgılanmasından kaynaklanır. Gojiberry meyvesi, vücudun salgıladığı insülin ve şeker düzeylerini dengeleme özelliğine sahiptir. Yine de doktor kontrolünde kullanmakta fayda var.

• Sindirim sistemi hastalıklarını önler. Son yıllarda düzensiz yaşam tarzı ve strese bağlı olarak artış gösteren, bir tür sindirim sistemi rahatsızlığı olan gastritin giderilmesinde ve tedavi edilmesinde yardımcı bir besindir. Özellikle gastrit için gojiberrynin suyu önerilmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar