Sirkenin bilinmeyen faydaları

Vücudumuza faydaları neredeyse saymakla bitmeyen adeta şifa kaynağı olan sirkenin bilinmeyen faydalarını anlatacağım.
Sirkenin faydaları
Sirkeyi genelde yiyeceklerde kullanırız örneğin salatada daha sık kullanırız fakat sadece yiyecek olarak bakmamamız gerektiğini yazımı okuyunca anlaycaksınız.

Evet sağlık açısından yararları kanıtlanmıştır ayrıca sağlık dışında da kullanılmaktadır örneğin evimizdeki duman kokuları ve lekeleri çıkarma gibi bir çok alanda kullanılmakta ve işe yaradığı görülmektedir.

Sirkenin bilmediğimiz fayaları

Elden çıkmayan kokular için saf sirke kullanarak kokuları çıkarabilirsiniz. Ellerdeki kokular sirkeyle nasıl giderilir. Saf sirkeyle ellerinizi ovalamanız kokunun giderilmesini sağlayacaktır.

Ağız kokusunun giderilmesi için elma sirkesi ve tuz kullanarak soğan ve sarımsak yediğinizde karşınızdaki insanları rahatsız edebilirsiniz değilmi bu durumdan sizde rahatsız olacaksınız o zaman bir bardak ılık su hazırlayıp içerisine 2 yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 çay kaşığı tuzu eritip ekleyin ve ağzınızı durulayın bu şekilde kokunun gideceğini ve nefesiniz güzel kokacaktır.

Sindirim sorununuz varsa sirke sayesinde kabızlık ve reflü gibi sorunlarına yol açan sindirim bozukluğunu giderecektir.

Mide yanmasına sirke iyi gelmektedir ayrıca sirke gıda zehirlenmelerinede iyi gelir.
Mantar ve bakterileri önleme etksi bulunmaktadır.

Gece bir türlü uyuyamıyorum uyku sorunlarım var diyorsanız rahat bir uyku çekmeniz için bir bardak ılık suya, bir çorba kaşığı doğal sirke ve bal ekleyip içtiğinizde uyku sorununuz ortadan kalkacaktır. 

Sirkenin faydaları bitti sanıyorsanız yanılıyorsunuz daha anlatacağım buyrun devam edelim.

Saç bakımı için doğal sirke kullanabilirsiniz nasılmı banyo yaptıktan sonra bir miktar suyun içine 30 gram doğal sirke ekleyerek saçınıza dökebilir ve saçınızı sirkeli sudan sonra durulamayınız. Bu şekilde saç bakımı yapmış olacak farkı zamanla görebilirsiniz.

Kilo vermek istiyorsanız işte size sirke içerek zamanla fazla kilolarınızdan kurtulacağınız yöntem. Yemek yemeden önce sirkeli su içerek fazla yemek yemeyi önler doyma hissi verdiği için tıkabasa yemek yedirmez.

Evin içinde sigara içiliyor ve duman heryere siniyor kokudan kurtulamıyorum ne yapmamlağzım diye düşünmeyin. Evdeki duman kokusunu gidermek için bir kaseye sirke doldurarak sigara içilen bölgeye koyabilir ve sirkeli su duman kokusunu giderecektir.

Mobilyalarınızda beyaz bardak lekelerimi var dert etmeyin sirkeli suyla silerek beyaz bardak lekelerinden kurtulacaksınız.

Sirke küf lekelerini çıkarmak için etkili çözüm yöntemidir. Kıyafetleriniz den biri küflendiyse sirke kullanarak kurtulabilirsiniz.

Özellikle ev hanımları krom ve çelik tencere ve demlikleri temizlemenin yöntemini aramakta eğer tencere ve demlik veya mutfakta kullandığınız eşyalar çelik veya krom'ise sirke kullanarak temizleyebilirsiniz.

Değerli okur gördüğünüz gibi sirkenin faydaları saymakla bitmiyor ben yazmaktan yoruldum umarım bu yazım işinize yaramıştır yazması benden denemesi sizden.

Yorumlar

Popüler Yayınlar