Şile gezilecek ve görülecek yerler

Şehir hayatından birazda olsa uzaklaşmak isteyenler için gezilecek bir yerde İstanbul Şile'dir.
Şile gezilecek yerler
Yaz aylarında deniz mevsimi açık olduğu için pek tavsiye edilmez nedenide hafta sonları günübirlik giden tatilcilerdir çok kalabalık olmakta eğer sakin kafa dinlemek istiyorsanız Şile'ye bahar aylarında gidebilirsiniz.

Bahar aylarında daha sakin plajları çok hoşunuza gidecek ayrıca görülecek daha bir çok yeri olduğu için sakin olduğu zamanlarda gidilmesi en doğru seçim olacaktır.

Eğer manzara ve denizi iç içe görmeyi seviyorsanız aradığınız yer olabilir.

Şile'de gezilecek ve görülecek yerler

En meşhur yeri Kumbaba plajıdır ünü bir çok ülkeye kadar uzanmış turistlerinde ilgi odağı olumştur nedenide Kumbaba plajının kumu romatizmal hastalıklara şifalı gelmesidir.

Tarihi Bizans dönemine kadar dayanmaktadır. Şile merkezinde bulunan Şile Kalesi, Şile Feneri ve tarihi Şile Evleri ile Hanımsuyu

Çeşmesi, Osmanlı Hamamıı ve Kilise kalıntısı. Yeniköy'de bulunan Vaftiz Yeri ve Kilise kalıntısı.

Hasanlı Köyü'nde bulunan Sarıkavak Kalesi..

Yeşilvadi'de bulunan Heciz Kalesi.

Sortullu Köyü'nde bulunan Lahit Mezar.

Kabakoz Köyü'nde bulunan Kilise kalıntısını görebilirsiniz gezilecek çok yeri olduğunu söylemiştik tarihi mekanlardan olduğu için güzel bir mekandır.

Ayrıca Değirmençayırı Şelalesi, Onbir Göller Vadisi, Kumbaba Tepesi, Ağlayan Kaya ve çevre köylerde bulunan onlarca mağara da gezilebilecek ve görülebilecek diğer yerler arasındadır.

Eğer şile'ye yolunuz düşerse veya tatil için gitmeyi düşünüyorsanız mutlaka saymış olduğumuz yerleri gemeyi unutmayınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar