Şekeri neden bırakmalıyız?

Bir çok kişi şeker sevdasından vazgeçemez evet vazgeçemediğimiz şekerin uyuşturucu gibi bağımlılık yaptığını biliyormusunuz? Bilmiyorsanız şekerin zararlarını kısaca anlatalım.
Şeker
Uyuşturucu kullanıldığında mutluluk hissi veren beynin dopamin adlı bir nörokimyasal salgılamasını sağlar ve bağımlılık yapar evet şekerde aynı uyuşturucu gibi beyinde dopamin salgısı sağlayarak mutluluk, hoşluk gibi his verir ve bağımlılık yapar.

Şekerin vücudumuza zararları ise saymakla bitmiyor bırakın bağımlılık yapmasını kalp krizi gibi bir çok ölümcül nedenlere yol açıyor.

Şekerin başlıca zararları

Şeker yaşlandırıyor!

Kronik hastaşıklara neden olduğu gibi hücrelerin erken yaşlanmasına sebep oluyor ayrıca cildin kırışması gibi cildin erken yaşlanmasına neden oluyor.

Göbek bölgesinde oluşan yağlanmaların başlıca nedeni şeker olduğunu biliyormusunuz?. O zaman anlatalım örneğin bir kutu kolada on tatlı kaşığı şeker vardır şeker ve şekerli hazır gıdaları çok tüketmek göbek bölgesnde yağlanmaya neden olarak bir türlü şu göbeğimdeki yağları eritemiyorum sözünü söyletmektedir şeker kilo yapar. 

En önemlisi ise şeker kalp krizine neden olmaktadır. Bir çok kişi kalp krizinin yağlanma sonucu ortaya çıktığına inanır hayır en büyük neden şekerden kaynaklanmasıdır.

Şeker, kötü kolesterol LDL’i taşıyan küçük parçacıkların da artmasına sebep oluyor. Damarları LDL kolestrol ile tıkayan ve kalp krizi riskini arttıran da bu parçacıklar. Eğer kalp krizinden korunmak istiyorsanız şekeri azaltmak yerine tamamen hayatınızdan çıkarmalısınız. Kalp sağlığını korumak için şekeri bırakmak gerekir.

Evet şekeri bırakmak için bir çok neden saydık saymadığımız daha çok nedenler var. Şekeri bırakmak için sadece bu saydığımız nedenler yeterli bence. İşlenmiş şekeri hayatınızdan çıkarın sağlıklı bir hayata merhaba deyiniz. Hazır gıdaların çoğunda şeker bulunmakta bunlardanda kaçının şekeri doğal organik gıdalardan alın örneğin bir çok meyvede doğal şeker vardır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar