Şapka veya başörtüsü takmak saçları döker mi?

Toplumda bir çok kişi şapka veya başörtüsü kullanmanın saç dökülmesine neden olduğuna inanması gibi bazı yanlış bilinen bilgiler mevcut kulaktan duyma sözler bir anda yayılır ve herkez inanır.
başörtüsü takmak saçları dökermi?
Evet bu soru hakkında yapmış olduğum araştırma sonucu sizlere bilgiler vereceğim. Bu araştırmayı yapmadan önce bende şağka takmanın veya başörtüsü kullanmanın saçların dökülmesine neden olabileceğine azda olsa inanmaktaydım fakat gördüğüm kadarıyla yanılmış olduğumu anladım.

Şapka veya başörtüsü takmak saçları dökermi?

Dünyada ve ülkemizde şapka takan aynı zamanda başörtüsü bağlayan bir çok kişiler olduğunu biliyor ve görüyoruz yapılan bilimsel araştırmalar sonucu saç dökülmesine neden oldukları kanıtlanmamıştır.

Uzmanlar şapka ve başörtüsünün saç dökülmelerine neden olmadığını ve neden olacak hiç bir bulgunun ortada olmadığını söylemekteler. Ancak yanlış kullanım saçların dökülmesine neden olabileceğinide belirtmekteler peki yanlış kullanım derken neyi kast ediyorlar şapka giyerken saçları çok sıkmamasına dikkat edilmesi gerekir. 

 Dar şapkalar giyilirse kafa derisindeki kan dolaşımı etkilenir ve saç kökleri beslenemez bu durumda dökülme görülebilir. Başörtüsü takanlar için bu sorun teşkil etmemekte çünkü saç derisi rahatlıkla hava alabilir kan dolaşımı etkilenmez gönül rahatlığıyla bayanlar başörtüsü takabilir.

Evet arkadaşlar gönül rahatlığıyla şapka takabilirsiniz şapka takan bir çok kişinin saçları eskisi gibi gür olduğu bilinmekte dökülme olsaydı bu kişilerin dökülürdü değilmi çünkü işi gereği devamlı şapka takmak zorunda kalan kişiler mevcuttur.

Yaptığım araştırmalar sonucu anladığım kadarıyla şapka ve başörtüsü takmanın saçlara herhangi bir zararı olmadığını gördüm yani saç dipleri havasız kalmaz sonuçta şapka ve başörtüsü kumaştan yapıldığı için saçlar hava alabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar