Kıskançlık ve kıskançlığın nedeni nedir

İnsan oğlu ve diğer canlılarda kıskanma duygusu yaradılış gereği verilmiştir. Hayvanlarda eşlerini kıskanır gayet doğal bir olaydır. Fakat bazı kişiler aşırı kıskançlık duygusuna kapılarak sevdiği kişiye eziyet eder toplumda bu gibi insanlar vardır.
kıskançlığın nedeni nedir
Kişi sevdiğini kıskanır e tabi kıskanmasıda gerekir ancak aşırıya kaçmadan karşısındaki kişiyi kırmadan. Kıskanmanın asıl nedeni nedir bu yazımda sizlere düşüncelerimi paylaşacağım sizlerde yorum bölümüne yazarak düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Kişi neden kıskanır

Sevgilisi veya eşi kendisine ilgi göstermeyip başkalarıyla ilgilenirse kıskanma duygusu ortaya çıkar. Evet bazı kişilerde vardır ortada hiç birşey yokken kısknır ve bazende çok kırıcı olur değilmi. Aslında koca eşini kıskandığında eşinin çok hoşuna gider çünkü kıskanmak sevginin bir parçasıdır.

Aşırı kıskanmak hastalıktır mutlaka psikolojik destek almalı tedavi görmelidir. Normalde herkez kıskanır eğer kıskanmayan bir erkek veya kadın varsa kesinlikle sevgisinden şüphe duyarım çünkü seven kıskanır sevmeyen kıskanmaz. 

Yazıma başlarken yazmıştım hayvanlarda kıskanır kıskanmayan tek hayvan vardır o da domuzdur. Domuzlar eşini kıskanmaz ve domuz eti yiyen kişilerde kıskanma duygusu ortadan kaybolur.

Dediğim gibi aşırı kıskanmak normal değil hastalıktır çünkü aaşırı kıskanan kişiler sevdiğine zarar verir medya organlarından bir çok kez duymuşusuzdur aşırı kıskançlık kurbanı oldu gibi haberler.

Arkadaşlar eşiniz veya sevgiliniz sizi normal derecede kıskanıyorsa hiç düşünmeyin sizi sevdiğinden kıskanıyor dediğim gibi kıskanmak doğal ve sevginin bir parçasıdır.

Kıskançlığın sebepleri

Bir çok sebep sayabiliriz kısaca bir kaç örnekle açıklamaya çalışacağız örneğin iki çocuğunuz var küçük olanı seviyorsunuz ve büyük olan çocuğunuz bu durumu kıskanıyor çünkü kendiside ilgi görmeyi bekliyor.

Küçük büyük herkezde bu duygu var eğer karşınızdaki sizi kıskanıyorsa çuvaldızı birazda kendinize batırın acaba ne derece siz onunla ilgileniyorsunuz yada kıskandırmak için nedenlermi üretiyorsunuz çünkü bu durum sizdende kaynaklanabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar