Kandıra gezilecek ve görülecek yerler

Evet arkadaşlar İstanbul'da hafta sonu veya uzun tatiller için gezilecek ve görülecek yerleri anlatmaya devam ediyoruz bu yazımda da Kandıra ilçesinin gezilecek yerlerini sizlere anlatacağım.
Kandıra gezilecek  yerler
Kandıra ormanlarıyla çevrili güzel ve görülmesi gereken hoş bir yerdir. Kandıra'ya gidipte yoğurdunu yememek olurmu mutlaka Kandıra yoğurdunun tadına bakılması gerekir.

Ormanlarıyla meşhur olduğu için oksijen kaynağı temiz hava yani ciğerlerinizin bayram edeceği bir yerdir. Özellikle tarihte bir çok camide kullanılan Kefken Pembe Kayalar'ı görebilirsiniz bu kayalar Sultanahmet Camisinde de kullanılmıştır pembe olduğu için adı pembe kayalar olarak kalmıştır. 

Kandıra gezilecek ve görülecek yerler

Adını civardaki kayaların renginden alan Kefken Pembe Kayalar’a uğradığınızadda, bu kayaların İstanbul’a getirilip Sultanahmet Camisi dahil birçok camide kullanıldığını da unutmayın.

Sahilleriyle ünlü, Cebeci, Bağırganlı, Kefken, Kumcağız veya Kerpe ve ilçenin bir diğer görülesi yeri Karadeniz’in tek yerleşim olan adası Kefken Adası.

Burada kale surları, sarnıç kalıntıları ve deniz feneri muhakkak gezilmeli ayrıca şirin balıkçı tekneleri ve mangalda balık keyfi tadılmadan Kandıra'dan ayrılmakta olmaz mutlaka balık keyfi yapmalısınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar