Hemen şimdi Windows 10’a geçmeniz için 5 sebep!

Microsoft’un windows 10 u duyurmasıyla Windows kullanıcıları için yeni bir dönem başladı: İşletim sistemi sürümümüzü Windows 10 a yükseltmeli miyiz, yükseltmemeli miyiz?
Hemen şimdi Windows 10’a geçmeniz
İşte size, Windows 10’a geçme kararınızdaki endişelerinizi bir kenara attıracak genel hatlarıyla altın niteliğindeki 5 sebep!

1 – Hız ve Başlangıç menüsü:

Mac OS ve Linux işletim sistemlerine oranla daha hızlı bir önyüklemeye sahip Windows 10 da bilgisayarınızı açtığınız anda hız farkını hissedeceksiniz. Yeni 3D motoru diye bilinen DirecX 12 video oyunlarınızda sizi yeni bir düzeye ulaştıracak.

Sadece bir başlat menüsü hayranıysanız bile Windows 10’la gelen yeni start-up menüsü nedeniyle  Windows 10’a geçebilirsiniz. Dokunmatik ekran kullanıcıları tarafından da kullanılabilen bu başlangıç menüsü, Windows 8 sürümünde yapılan başlangıç menüsünün olmaması ve 3. parti uygulamalarla bu eksikliğin giderilmeye çalışılması çabalarının bir sonucu olarak adeta kullanıcılara bir hediye...

2 – Cortana:

Cortana önceleri Windows Phone 7’nin akıllı sesli kişisel asistanıyken, Windows 10’un tabletler, telefonlar gibi geniş donanım ağlarında kullanılabilmesiyle sisteme dahil oldu. IOS’un Siri’siyle ve Google’ın Google Now’ıyla yarışabilecek kapasitede olan Cortana, ses komutlarıyla kullandığınız bir asistan olmanın yanında ilgi alanlarınız doğrultusunda size yönlendirmeler de yapıyor.

3 – Dokunmatik odaklı:

Microsoft, dokunmatik tabanlı cihazların içine Windows 10’u koyarak bir işletim sisteminin birden fazla donanıma hitap edebileceğini göstermiş oldu.

4 – Yeni ve Geliştirilmiş Edge Browser:

İnternet Explorer’ın pazardaki tahtını ve saygınlığını kaybetmesiyle Microsoft, Project Spartan adıyla yürüttüğü yeni projesi Edge’iduyurdu ve Microsoft 10’adahil etti. Hızlı render motoru, geliştirilmiş uyumluluğu ve yararlı yeni özellikleri ile Windows 10’un varsayılan tarayıcısı olan Edge, bir çok diz üstü bilgisayar ve cep telefonlarında da sorunsuz çalışabilmekte.

5 – Oyun performansı:

Microsoft, Windows 10’a sahip bir bilgisayarı Xbox’a entegre ederek artık Windows 10 ve Xbox One cihazlarındaki oyuncular birbirleriyle oyun oynayabilecekler ve onlarla sohbetedebilecekler.

Xbox’ınızda açtığınız bir oyununuzu diğer odanızdaki dizüstü bilgisayarınızdan dahi bağlanarak kontrol edebilecek ve oyunu yönetebileceksiniz. Windows 10 artık DirectX 12 desteği ile bilgisayarınızdaki ekran kartınızın tüm özelliklerini sonuna kadar kullanarak müthiş performans ve görseller sunuyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar