Freelancer çalışan kimdir? Nasıl para kazanır?

Birçok insan çalıştığı yerde gerekli değeri görememek ve hakkettiği maaşı alamamaktan yakınmaktadır. Son yıllarda ortaya çıkan bir fikir insanlar arasında giderek yaygınlaşmaktadır. İnsanlar bu şekilde çalışarak istediklerini anda çalışmakta ve kendilerinin hak ettiğini düşündüğü bedelleri talep etmektedirler. Buna şekilde çalışmaya İngilizce olarak freelancer çalışan denmektedir.
Freelancer çalışan kimdir?
Ülkemizde maliyeye kayıtlı olarak iş yapanlar arasında en çok olan serbest meslek erbabının İngilizce hali gibi düşünebilirsiniz ama tam olarak öyle değildir. Freelancer çalışan kimdir? Sorusuna yanıt bulalım ve iş arayıp bulamayan arkadaşlara da yardımcı olmaya çalışalım.

İnsanlar yıllar boyunca aldıkları eğitim ile kendilerini geliştirmektedir. Hatta bazı insanlar eğlenmek için yaptıkları şeylerde uzman denilecek seviyeye gelebilirler. İşte kendinizden emin olarak yaptığınız işi sizden talep eden kişilere para karşılığında iş yapılmasına denmektedir.

Örnek vermek gerekirse web site tasarımı konusunda kendinizi geliştirdiniz. Bu işi belirli bir bedel karşılığında başkaları için yapabilirsiniz. Ya da sesiniz çok güzel ve seslendirme sanatçılığı yapabileceğinizi düşünüyorsunuz. Ya da kitap okumayı seviyor ve makale yazabileceğinizi düşünüyorsunuz.

Daha birçok konuda iş yapabilirsiniz. Freelancer ne demek sorusunu kısaca bu şekilde cevaplayabilirsiniz. Sizde çok bilgili ya da becerikli olduğunuz bir konudan para kazanmak istiyorsanız, sizleri müşteriler ile buluşturacak sistemlerden birisine üye olmanız gerekmektedir. 

Ülkemizde son yıllarda giderek yaygınlaşan bu durum, Gelişmiş ülkelerde ki insanlar tarafından yıllarca uygulanmaktadır. Bunun için web siteleri oluşturulmuş, işveren ile serbest olarak çalışan insanlar bir araya getirilmiştir. Temel prensip olarak çok basit bir düzendir.

Karşılıklı güven ile iş konusunda anlaşılır, iki tarafta beklentilerinin karşılanması konusunda anlaşarak bir sefere mahsus anlaşılır. Bu şekilde çalışan ve beklemediği kadar para kazanan birçok insan vardır. Sizde bu şekilde çalışabilirsiniz. Ayrıca bu şekilde çalışmak için işinizi tamamen bırakmanıza gerek yoktur.

Boş vakitlerini bu şekilde değerlendirebilir aile bütçenize ek gelir sağlayabilirsiniz. Yabancı diliniz varsa yabancı sitelerde daha yüksek ücretler ile iş bulma şansına sahipsiniz. Ülkemizde bu hizmeti veren birçok site vardır. Üye olmanız yeterli olacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar