Facebook'ta Yönetici Olmak Artık Zor Değil

Kurulduğu tarihten itibaren giderek büyüyerek milyonlarca insanı çatısı altına toplayan bir organizasyon haline gelmiştir. İlk yıllarında insanlar yıllar önce iletişimini kaybettikleri arkadaşlarını bulmuşlar ama zaman ilerledikçe daha farklı alanlara hizmet etmeye başlamıştır.
Facebook'ta Yönetici Olmak
İçinde bulunan oyunlar insanların boş zamanlarını geçirmesine yardımcı olmaktadır. Sayfa akışının kolaylığı insanlar arasında bir bağımlılık haline gelmiştir. Büyük şirketler ya da bazı kişiler bu insanları bir araya toplamak ve daha kolay reklam yapmak için Facebook üzerinde sayfa kurmaya başladılar. Facebook sayfası nasıl kurulur basit bir şekilde size anlatmaya çalışalım.

İlk olarak facebook üzerinde bir hesap açmanız gerekiyor. Bunu anlatmamıza gerek görmüyorum, çünkü facebook hesabı olmayan çok az kişi vardır. Daha sonra sağ üst köşesinde bulunan ok işaretinin bulunduğu noktaya tıklamalısınız. Bir liste açılacaktır, açılan listede “sayfa oluştur” yazısına tıklıyoruz.

Hedef kitlenize hitap etmek için size bazı sayfa tercihlerinden birisini seçmeniz tavsiye edilecektir. Beğendiğiniz şeyleri paylaşmak istiyorsanız eğlence sayfasını tercih etmenizde fayda vardır. Eğlence sekmesine tıkladıktan sonra bir kategori seçmeniz gerekiyor. Bu seçenek tamamen size kalmıştır.

Daha sonra sayfanın ismini oluşturma seçeneğine tıklamalısınız. Son olarak “kullanmaya başla” sekmesine tıklıyorsunuz. Sıra ile sizden bazı bilgileri doldurmanız istenecek. Sayfanız için facebook.com/….. Uzantılı link oluşturmanız istenecektir. Bu sayede insanlar kolayca sayfanızı gönderebileceksiniz. 

Sayfa oluşturma işlemi bittikten sonra en önemli kısım sayfanıza insanları çekmektir. İlk olarak arkadaşlarınıza davetiye göndererek başlayabilirsiniz. Daha fazla üye almak ve sayfanızın büyümesini sağlamak için düzenli olarak paylaşım yapmalısınız. Ayrıca facebook üzerinden reklamda verebilirsiniz.

Belirli bir sayıya ulaştıktan sonra Facebook sayfa üzerinden para kazanma işine de başlayabilirsiniz. Bunun için binlerce üyeniz olması gerekiyor. Dikkat etmeniz konu ise telif hakkı paylaşımlardır. Şirketler bu konuda çok dikkatlidir, büyük emeklerle oluşturduğunuz sayfanız anında kapatılabilir.

Ayrıca adult ve şiddet içerikli paylaşımlar yapmamaya da dikkat etmelisiniz. Kurulumu ve yönetmesi çok basittir. Sıra ile yapacağınız işlemler ile sayfayı oluşturabilir ve kısa süre içerisinde binlerce insanın beğendiği bir sayfa oluşturabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar