Çocuklarda korku neden olur, nasıl geçer

Çocukların genelinde 15 yaşına kadar gece korkusu vardır. Aileler bu sorundan kurtulmak için bazı yanlış davranışlara baş vurarak çocuğun korkusunu daha çok tetiklemekteler.
Çocuklarda korku neden olur
Örneğin benim bir oğlum var gece wc ye tek başına gidemez ve yatağında tek başına uyuyamaz gibi şikayetleri olan aileler oldukca fazladır. Çocuklardaki gece korkusu gayet normaldir zamanla geçen bir durumdur fakat ailelerin yanlış davranışları sonucunda çocuklardaki gece korkusu kalıcı olabilmektedir.

Çocuklardaki gece korkusu neden olur

Çocuğun günlük yaşamda bilinç altına yerleşen bu korkular izlediği çizgi filmler ve arkadaşları arasında konuştuğu üç harfli gibi korku içeren kelimeler bilinç altına yerleşerek gece yanlız kaldığında aklına tek tek gelerek gece korkuya neden olur.

Hepimiz çocuk olduk başımızdan geçmemiş gibi çocuklarımızda bu korkunun dahada çok çoğalıp ilerleyen yaşlarında dahi korkmasına neden olmaktayız. Anne ve babalar sizlere büyük iş düşmekte kendi sorunlarınızı bırakarak çoğunuzun sorunlarıyla ilgilenmelisiniz şimdi soruyorum kaç kişi çocuğunun dinleyerek sorunlarını çözmektedir bu soruyu kendinize sorun.

Çocukdaki korku nasıl geçer

Bir çok kişi sorunun cevabını aramakta aslında cevabı dışarda aramak yerine kendinizde aramalısınız. Anne ve babalar çocuğunuz odasında tek başına yatamıyor ve sizinde yanında yatmanızı istiyorsa kesinlikle yanında yatmayın yapacağınız şey uyuyana kadar yanında beklemektir eğer yanında yatarsanız yaşı ilerledikce tek başına yatmaktan hep korkar bu yüzden yanında yatmak yerine uyumasını beklemek ve bir de çocuğunuzun odasına gece lambası takarak odayı aydınlata bilirsiniz.

Çocuğunuzla empati kurun konuşun ve korktuğu nedenleri öğrenerek korkulacak birşey olmadığını anlatın onunla bir arkadaş gibi ilgilenin. Yapılan en büyük hatalardan biriside çocuğu korkularıyla baş başa bırakmaktır örneğin karanlıktan korkan çocuğu karanlıkla baş başa bırakmak gibi kesinlikle bunu yapmayın sizde çocuk oldunuz ve korkularınız vardı.

Onunla ilgilenirseniz zamanla korkularını yenecektir. Çocuklar izlemiş olduğu film ve çizgi filmlerdeki hayalet, canavar gibi karakterler bilinç altına yerleşerek karanlıkta korkarlar onlara hayalet gibi canavar gibi şeylerin olmadığını anlatın ve inandırın şiddet içeren çizgi film kanallarını silinki birdaha izleyip etkilenmesin.

Mümkün olduğu kadar çocuğunuzla ilgilenin onlara kızarak daha çok korkmalarına neden olursunuz kızmadan bir arkadaş gibi ilgilenin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar