Bisiklet sporu nasıl yapılır!

Ortaya çıkışı bisikletin icadı ile oluşmuş bir spordur. Bisiklet ilk olarak üretildiğinde akılda milyonları peşinden sürükleyen bir sporun oluşacağı yoktu. Bir yerlere hızlı bir şekilde gitmek için üretilmiştir. 19.
Bisiklet sporu
Yüzyılında sonlarında ortaya çıkmıştır ve icat edildikten kısa bir süre spor olarak popüler olmaya başlamıştır. Günümüzde çok büyük turları içerisinde barındıran yarışlar yapılmaktadır. En bilinen bisiklet yarışı Fransa Turudur. Dünyanın en büyük bisiklet sporcuları ve uluslararası bisiklet federasyonu tarafından zirve olarak kabul edilmektedir. Peki, bisiklet sporu nasıl yapılır, merak edenlere kısaca anlatmaya çalışalım.

İlk olarak yapmanız gereken binmek için kullandığınız bisiklet yerine hız ve aerodinamik olarak tasarlanmış bisikletlerden almanız gerekiyor. Yapmanız gereken bu bisikletlerle antrenmanlara başlamadan önce gerekli korumaları sağlamanız gerekiyor.

Bunun için kask ve dizlik edinmeniz gerekiyor. Profesyonelliğe geçiş yapmadan önce mayolu antrenmanlar yapmanız gerekiyor. Uzun saatler çalışmanız gerekiyor. Turlar belirli günler aralığında saatler sürmektedir. Bu da sporcuların fiziksel olarak dayanıklı olmalarını istiyor. Sporcular saatler süren antrenmanlar yapıyor.

Gene de bir turu kazanmak istiyorsunuz bir bisiklet takımı ile anlaşmanız gerekiyor. Takım olarak bir sporcunun kazanması için çalışacaksınız. Amaç tek bir kişinin yarışı birince bitirmesi çalışılmaktadır. Yarışın en heyecanlı kısmı ise son kilometrelerde yaşanmaktadır. Yarış içerisinde yüzlerce yarışmacı olduğu için keskin virajlarda ya da kalabalık gruplar arasında düşmeler nedeniyle tehlikeli durumlar ortaya çıkmıştır. 

Ülkemizde şu günlerde 52. Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu yapılmaktadır. Ülkemizin tanıtılması için çok önemli bir etkinliktir. Ülkemiz sporcuları da bu yarışta kazanmak için yarışıyorlar. Bu seviyede bir bisiklet sporcusu olmak için uzun saatler boyunca çalışmanız gerekmekte ve kendinizi tamamen bu spora adamanız gerekiyor.

Bisiklet sporunu sadece uzun maratonlar şeklinde yapmanıza gerek yoktur. İsteyenler dağ bisikleti yarışlarına ya da bisiklet gösteri yarışmalarına da katılabilirler. Olimpiyatlar çerçevesinde yapılan salon bisiklet yarışları da yapılmaktadır.

Bisiklet sporcusu olmak için ne yapmanız gerekiyor sorusunu cevaplamaya çalıştık. Erken yaşlarda başlamanıza gerek yoktur. Yaşı ilerlemiş olan birçok bisiklet sporcusu yarış kazanmaktadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar