Ayakkabı vurmasına iyi gelen çözümler

Genelde yeni alınan ayakkabılar ayağa vurarak yara oluşmasına neden olmaktadır piyasada kalitesiz ayakkabılar o kadar çokki insanlar bazende mecbur kaldıkları için bu ayakkabılardan almak zorunda kalırlar bir ayağın yapısına göre alınmayan ayakkabılar pahalı ve kaliteli de olsa ayağa vurarak yara oluşmasına neden olur
Ayakkabı vurmasına iyi gelen çözümler
 Örnek verecek olursak burnu dar ayakkabı ayak parmaklarını sıkıştırarak yara oluşmasına neden olur daha çok burnu geniş ayakkabılar tercih edilmesi gerekir. Mesela ben birkeresinde burnu dar ayakkabı almıştım ve bir kaç gün giydim sanki ayak parmaklarım ayakkabının içinde boğuluyordu evet sonrasında tabiki o ayakkabılardan kurtuldum ve bir daha burnu dar ayakkabı almadım çünkü benim ayak yapıma uymuyor.

Ayakkabı vurmasına ne iyi gelir?

Evet arkadaşlar yaptığım araştırmalar sonucu ayak vurmasına iyi gelen çözümleri sizlere sırayla paylaşacağım.

Bir magazaya gittiniz ayakkabı alacaksınız ve karşınıza çok bir model çıktı çok beğendiniz ve almaya karar verdiniz. Çok beğendiğiniz ayakkabı bir kaç gün sonra ayaklarınıza vurarak yara yaptı ve su toplamasına neden oldu sonrası malum ayağınıza ne giyseniz oluşan yaranın acısından duramazsınız.

Bu sorunları fazla anlatmaya gerek yok zaten sorunu siz yaşıyorsunuz değilmi işte ayakkabı vurmasına iyi gelen öneriler sizlerle.

Ayakkabı vurmasına iyi gelen çözümler

Oluşan yaralara yumurta sürebilirsiniz yumurta ayak vurmasına iyi gelmektedir.

Bir diğer yöntem ise tarçın ve ekstra tat içermeyen diş macunlarını ayakkabının vurduğu yere sürerek yaranın iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

Aloe vera bitkisini duymuşsunuzdur yaprağını keserek ortaya çıkan jeli yara oluşan bölgeye uygulamak yaranın hızlı iyileşmesine yardımcı olur.

Elma sirkesi bir çok derde deva olmakta su toplayan yeri elma sirkesine batırabilir veya pamuk yardımıyla yaranın üzerine sürebilirsiniz biraz acıtsada enfeksiyonu önler ve yarayı hızlı iyileştirir.
Evet arkadaşlar yöntemler bitmedi pişik kremi varsa yara oluşan bölgeye az miktarda uygulamanız sonucu yumuşak dokuyu kurutarak hızlı iyileşmesine yardımcı olur. 

Siyah çayın bilinmeyen faydalarından birisi de ayakkabı vuran bölgeye soğutulmuş siyah çay poşetlerini uygulayarak şişkinliği almasını sağlayabilirsiniz.

Son olarak anlatacağım bu yöntem ise yorumlara yazılan en etkili yöntemlerden olduğu iddia edilen uygulamalardan birisidir. Yara oluşan bölgeye yara bandı sarmışsanız öncelikle yara bandını acı çekmeden nasıl çıkaracağız evet ilk önce yara bandını bir kaç yerinden kesiniz sonra yarım saat temiz bir suda ayağınızı bekletiniz yara bandı kendiliğinden açılacaktır.

Sonra yapacağınız işlem ise bir daha ayağınıza vuran ayakkabıyı giymeyeceksiniz. Ayağınızda oluşan yaraya vurmayan bir terlik giyerek bir kaç gün bekleyiniz yara nasıra dönüşecektir.

Ayak vurmasından kaynaklanan yara nasıra dönüştüğünde ılık suya biraz su atıp ayağınızı tuzlu suda yarım saat kadar bekletin sonra nasır törpüsü kullanarak nasır oluşan bölgeyi fazla bastırmadan iyice kazıyınız nasır oluşan bölgeyi tamamen kazıdıktan sonra ertesi gün ayağınız eski sağlığına kavuşacaktır.

Bu işlem sabır gerektiren bir işlemdir en az bir hafta sonra bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Ayak vurması sorunuyla karşılaşmamak için ayakkabı alırken ayaklarınızın yapısına uyan modeller tercih edilirse ayak vurması sonucu oluşan yaralar ortaya çıkmayacak ve sağlıklı bir şekilde hayata devam edebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar