Ay çekirdeğinin faydaları nelerdir

Ay çekirdeği evet çıtlatmaya başlandığında insanı kendine bağlar değilmi ben çekirdek çıtlamaya başladığımda elim, ağzım yorulana kadar çıtlatıyorum çok yoruyor beni sizide yoruyormu acaba evet ay çekirdeğinin faydalarını öğrendikten sonra yorulmanız kalmayacak çünkü içeriğinde kalp dostu yağlardan barındırmaktadır.
Ay çekirdeğinin faydaları

Uzmanların yaptığı araştırmalarda bir çok hastalığa iyi geldiği ortaya çıkmıştır özellikle unutkanlığa karşı etkili besindir.

Ay çekirdeğinin faydaları

Depresyon, anksiyete, stres ve unutkanlığa iyi geldiği yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır.

Ay çekirdekleri B1, B5, E ve folik asit içermektedir ayrıca bakır, magnezyum, selenyum ve fosfor gibi mineralleri bulunduruyor. Yağ oranı iyi kolesterolü artırmaktadır. Güçlü bir antioksidandır günde çeyrek fincan çekirdek tüketmek günlük E vitaminin neredeyse tümünü karşılamktadır.

Ay çekirdeğinde ayrıca triptofan ve kolin gibi maddeler bulunmaktadır. Sağlık açısından yararları oldukca fazladır yani çıtlatmaya değer diyebiliriz. İçeriğindeki kolin sayesinde beyin fonksiyonlarını artırarak hafızanın iyileşmesine yardımcı olmaktadır besleyici bir yiyecektir.

Ay çekirdeği bazı kişilerde özelliklede yağlı cilde sahip kişiler için sivilce gibi sorunlara neden olduğunu bilmeyen yoktur. Çekirdek yedikten sonra sivilce ortaya çıkıyorsa aşırıya kaçmadan azmiktarda yani yarım fincan kadar yenirse daha sağlıklı olacaktır aksi halde sivilceler artar. 

Tam bir zengin bitkisel, vitamin ve mineraller kombinasyonudur. Erkeklerde cinsel isteği artırmaya yardımcı besindir. Yıpranmış hücreleri ve dokuları yenileme etkisi vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Diş sağlığına yararlıdır. Sindirim sistemine yararlıdır. İdrar söktürücü özelliği bulunmaktadır.

Kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur ancak aşırı tüketilirse kolesterolün yükselmesine neden olabilir dikkatli ve yeterince tüketilmesi daha sağlıklıdır.

Kalp dostu demiştik evet gerçekten kalbe ve damar sertliklerine çok iyi gelmektedir günde yarım fincan yani bir avuç ay çiçeği tüketilmesi vücudumuza oldukca iyi gelmektedir.

Tekrar söylemekte fayda var diye düşünoyor ve yazıyorum yağlı ciltler için pek tavsiye edilmez cünkü sivilce oluşumuna neden olmaktadır. Eğer canınız çok çekiyorsa aşırıya kaçmadan az miktarda tüketirseniz cildiniz için daha yararlıdır aksi halde sivilceleriniz çoğalabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar