Truva atı efsanesi kısaca özet

Tarihte bir takım hadiseler ortaya çıkmıştır ve bunlardan en çoğu savaşlardır. Savaşları kazanmak için farklı yöntemlere başvurulmuştur savaş kazanmada akıl her zaman üstün gelmiştir yani akıl ve zeka her zaman kazanandır.
Truva atı efsanesi kısaca

Truva atı efsanesi ise aklın ve zekanın kazandığı savaşlardandır. Evet arkdaşlar şimdi sizlere truva atı hikayesini kısaca özet anlatacağım.

Truva atı efsanesi kısaca özet

Bu hikaye rivayetlere göre Truva şehrinin kralı Priamos’un oğlu Paris, Sparta Kralı Menelaos’un eşi Helen’i kaçırması sonucu Menelaos ordusunu toplayarak Truva'ya doğru yola çıkmış iki taraf arasında yıllarca savaş sürmüş sonrasında çok akıllıca bir iş yapılmıştır tahtadan bir at yapmayı akıl etmişlerdir burda zekanın ve aklın ön plana çıktığını görüyorum.

Neyse gelelim hikayenin devamına Odyseus tahtadan at yapmayı akıl eder ve tahtadan yaptığı atın içerisine askerlerini doldurur sonrasında bir asker görevlendirerek atı Truvalılara gönderir.

Tahtadan yapmış oldukları Truvalılara savaş ganimeti olarak almalarını iletir.

Truvalılar atı kabul etmişler sonuçta savaş ganimeti demişler ve kutlamalara başlamışlar bu kutlamalar sonları olacak ve birşey den habersiz kutlama yaparlar alkol almaya başlayanlar kendinden iyice geçerler bunu fırsat bilen Odyseus gece askerleriyle attan çıkarlar sonra sınırda bekleyen askerleride içeri alır Truvalılar alkolun etkisiyle savunmasız ve güçsüz kalırlar.

Odyseus ve askerleri şehri yerle bir eder savaştan galip çıkarlar.

Savaşı kazanmalarının nedeni akıl dolu yaptıkları tahtadan at'tır. Truva efsanesi kısaca bu şekilde geelişmiştir evet bu hikayeden de anladığımız kadarıyla savaşların geneli bir kadın sonucu ortaya çıkmasıdır yani savaş başlamışsa birinci nedeni kadın yüzünden olabilir =)). Şaka şaka kadınlar olmasaydı yaşamın bir anlamı olmazdır değilmi.

Yorumlar

Popüler Yayınlar