Timsah Ve Timsahların Özellikleri Nelerdir?

Timsahlar sıcak bölgelerde yaşayan çok iri hayvanlardır. Boyları 4 metreyi geçer. Vücutları çok ağır ve hantal hayvanlardır. Suda çok iyi yüzerler. Karadayken suya göre daha yavaştırlar. Suda çevik ve korkutucudur. Çeneleri çok kuvvetlidir, avlarını parçalayarak yerler.
Timsah Ve Timsahların Özellikleri Nelerdir?
Timsahlar tek bir ısırıkla öldürebilecekleri ve yiyecekleri av ararlar. Eğer avları daha büyükse parçalana kadar sallayarak döne döne parçalar.

Timsahların En Belirgin Özellikleri Nelerdir?

•    Timsahların uzun kuyrukları vardır.
•    Kuyrukları sayesinde hızlanırlar.
•    Çeneleri çok kuvvetlidir. Gece avlanırlar.
•    Geceleri gözleri görür. Timsahlar renk körüdür.
•    Dillerini dışarıya çıkaramazlar.
•    Çok soğukkanlı hayvanlardır.
•    Ayak parmakları perdelidir bu da yüzmede kolaylık sağlar.

Timsahlar Nasıl Avlanır?

Timsahlar balık ve kuşlarla beslenirler. Suya gelen memelilere de saldırarak avlar. Timsahlar avına saldırmak için aralarındaki mesafenin 2 metreden uzak olmasını beklerler. Uzun mesafelerde yakalayamama riski vardır. İstediği mesafeyi yakaladığında sıçrar ve avını yakalar. Avı parçalarlar ve büyük parçalar halinde yutarlar.

Timsahlar özellikle geceleri beslenir. Yetişkin timsahlar balıklar, kuşlar, sürüngenler ve memelileri yerler. Timsahlar avlarını yutarlar. Yaklaşık 80 tane dişleri vardır. Bir timsahım ömrü 35 ya da 50 sene kadardır. Sürüngenler sınıfından olan timsahlar nehir ve göllerde bataklık kısımlarında yaşarlar. Kendileri dışında bir canlı yaşayamadıkları için çok çabuk ürerler.

Timsahlar suya daldıkları zaman kulakları ve burun deliklerini kapatır. Timsahlarda iki silah vardır. Biri kuyruğu biri de ağzıdır. Kuyrukları çok güçlüdür, avlarını çiğnemezler, parçalayıp doğrudan yutarlar.

Timsahlar yumurtlayarak ürerler. Üreme dönemlerinde timsahlar agresiflerdir. Çiftleşme sonrasında dişi timsah yumurtalarını kumda bir çukura bırakır. Yaklaşık 50 tane yumurtayı kumda bırakır. 3 ay boyunca yumurtalar başında erkek ve dişi timsah nöbet tutar. Yavru timsahlar 2 ay boyunca anne ve baba tarafından korunur sonra dış dünyada yalnız hale gelirler.

Timsahlar suda iken taş yutarlar. Böylelikle suda rahat batarak dengelerini kurabilirler. Su altında 2-3 saat kalabilirler. Vücut ısılarını koruyabilme durumları olmadığından kış uykusuna yatarlar. Vücutlarının üzeri sert ve kemiksi plakalarla örtülüdür. Derileri çok kalındır. Suda iken etrafını çok rahat görür ve işitir. Genelde gündüzleri dinlenirler. Genelde balık, kuş ve memelilerle beslenme hakim olsa da insanlara da saldıran cinsleri vardır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar