Sivil toplum kuruluşları ve vakıflar ne amaçla kurulmuştur?

Çevrenizde ve bir çok yerde duymuşsunuzdur sivil toplum örgütleri bir araya geldi gibi sözleri evet bu konumuzda sizlere sivil toplum örgütleri ne iş yapar ve kurulma amaçları nelerdir kısaca anlatmaya çalışacağım.
Sivil toplum kuruluşları ne amaçla kurulmuştur?

Sivil toplum kuruluşları ve vakıfların kurulma amaçları

Bu kuruluşların tek amaçı insanlara ve tüm canlılara yardım etmektir. Vakıf, dernek, sendika ve oda adı altında kurulan sadece gönüllü kişilerden oluşan yapılan bağışlarla ayakta duran kuruluşlar diye biliriz.

Bu kuruluşlar beslenme, barınma, yasal hakları savunma ve eğitim gibi bir çok yardımla canlılara özelliklede biz insanlara fayda sağlamaktadırlar.

Gönüllü kişilerden oluşan bu kurumların ayakta kalması için üyelik yapılır veya bağışlar toplanır ve toplanan bu bağışlarla hizmet edilir.

Sivil toplum kuruluşları yasal toplumlardır en büyük özellikleri bağımsız olmaları hiç bir devlet kuruluşlarına bağlı olmamalarıdır. İnsanların çeşitli sorunlarını ele alarak kamuoyunu gilgilendirme ve öneriler sunan gönüllü kurulan topluluktur.

Sivil toplum kuruluşlarına örnek verecek olursak Tema, Lösev, Yeşilay, ve Türk Kızılayı gibi bazı örnekler verebiliriz.

Örnek köy dernekleri üye başından belirli miktarlarda ödeme alır biriken bu ödemeleri yatırım, cenaze ve toplu piknik gibi bir çok işte kullanır yani köylülerine fayda sağlayacak işleri yaparlar. Bir kez daha anladımki birlik olmanın insanlara zararı değil fayda sağladığını.

Evet arkadaşlar sizlere kısaca sivil toplum kuruluşları ve vakıfların ne amaçla kurulduğunu anlatmaya çalıştım umarım beğenmişsinizdir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar