Kurbağaların Özellikleri Nelerdir?

Kurbağalar, genel olarak bakıldığında dere ve göl kenarlarında yaşayan canlılardır. Boyut olarak orta boydur. Dünya üzerinde hemen her alanda bulunurlar. Vücut özellikleri arasında ince ve tüysüz ve ıslak görünümlü bir derisi mevcuttur. Yassı bir vücuda sahiptir.
Kurbağaların Özellikleri Nelerdir?
Aynı zamanda karnı yere sürünür ve o şekilde hareket eder. Derinin bu denli ıslak bir görünümde olmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi de deri altında yer alan bezlerden kaynaklanır. Derinin altında ki bez sıvı salgılar. Kurbağaların sırt tarafında kırmızı ve zeytin yeşili benekler bulunur. Bacak kısımları ise arka bacaklar daha kuvvetli ve daha uzundur. Parmaklarında tırnak yoktur. Kurbağaların en önemli özellikleri arasında gözlerinin iyi görmesi vardır. Oldukça iri gözlere sahiptirler. Kulaklar gözlerinin arka kısmında kalır.

Ağız kısmında sadece üst tarafta diş bulunur. Alt tarafta diş yoktur. Bazı hayvanlarda kan rengi değişkenlik gösterse de kurbağaların kan rengi kırmızıdır. Kurbağaların vücut ısısı değişiktir. Elinize bir kurbağa aldığınız zaman elinizde soğukluk hissi bırakır. Erkek kurbağaların sesi dişilere oranla daha kuvvetlidir. Dişinin sesi ise oldukça zayıftır.

Kurbağaların Yaşayışı Nasıl Olur?

Kurbağalar kış aylarında kış uykusuna yatarlar. Genel olarak bakıldığından yüzden fazla çeşit kurbağa mevcuttur. Yeşil olan kurbağalar yumurtalarını sırtında taşırlar. Rengini bulunduğu yere göre değiştirerek kendini kamufle edebilir. Adi kurbağalar genel olarak bataklıklarda yaşarlar ve deri üzerinden birtakım zararlı maddeler salgılayarak yılanlardan böylelikle kurtulurlar. Yaşayış şekilleri genellikle bataklık ve dere gibi alanladır. Bu gibi yerlerde sıklıkla kurbağalara rastlanır.

Kurbağaların Başkalaşım Evreleri Nelerdir?

•    Kurbağada meydana gelen döllenmiş yumurta hücresi gelişerek larva oluşturur.

•    Larvalar görünüş olarak balığa benzer yapıdadırlar. Sonrasında ise gelişir ve iribaş olur.

•    Zaman geçtikçe iribaş büyür ilk olarak arka bacaklar daha sonra ise ön bacaklar çıkar ve daha sonrasında ise büyürken mevcut olan kuyruk kaybolur.

•    Bu sürecin sonunda ise genç yavru kurbağa oluşur sonrasında ise daha fazla büyür ve ergi kurbağa halini alır.

•    Kurbağaların başlıca gelişim evreleri sırasıyla; yumurta, larva, iribaş, yavru kurbağa, ergin kurbağa şeklindedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar