Kehribar nedir, özellikleri ve faydaları nelerdir

Soyu tükenmiş çam ağacı türün'den oluşan reçinenin fosilleşmiş haline kehribar denmektedir. Kehribar her yer'de bulunmayan özel ve şifalı taşlardan dır. Özellikle Rusya, Ukrayna, Romanya, İsveç, İngiltere, Hollanda ve Sicilya gibi ülkelerde çıkarılmaktadır.
Kehribar nedir, özellikleri ve faydaları
Diğer ülkelere göre Rusya'da daha çok çıkarıldığı söylenmektedir. Nesli tükenmiş çam türü olduğu için günümüzde yetişmemektedir. Dünya'da bazı bölgeler belli yıl aralıklarla iklim değişikliği görülmekte nesli tükenmiş olan çam türü'de iklim değişikliğin'den etkilenen ağaç türlerin'den olduğu söylemekte.

Kehribar özellikle kadınların daha çok ilgi duyduğu takı eşyası olarakta kullanılan bir tür değerli taştır tesbih ve gerdanlık gibi çeşitli kullanım alanları vardır.

Kehribar (amber) nedir, özellikleri nelerdir

Günümüz'de fosilleşen bu reçinenin sertleşmesi sonucu ortaya çıkan değerli taş yani kehribar taşı bir çok alan'da kullanılmaktadır. Açık sarıdan kızıla kadar çeşitli renklerde bulunan yarı saydam ve kolay kırılabilen bir yapıya sahiptir. Kehribar taşının bazı maddeleri üzerine çektiği söylenmekte yani kısaca ortaya fosilleşmiş çam ağacı türünün reçinesinden çıkmıştır.

Tıp dünyasında da bazı faydaları olduğu söylenmekte ve bilinmektedir eskiden kadınlar kolye olarak kullanırlardı ve bu kolyenin sadece takı olarak kullanılmadığı guatr hastalığını engellediği için takıldığı söylenmektedir.

Kehribar ismi şu günlerde çok duyulduğu için Gürkan Uygun başrolünü oynadığı dizi sayesinde bir çok insan kehribar isminin nerden geldiğini araştırma nedeni olacak gibi geliyor.

Evet tıp dünyasında bazı hastalıklara karşı faydaları olduğunu söylemiştik bakalım ne gibi yararları bulunmakta.

Kehribar taşı'nın faydaları

Guatr hastalığını engellediğini söylemiştik evet gerdanlık olarak takıldığında bu hastalığı engellediği bilinmekte.

Kehribar taşı negatif enerjiyi pozitife çevirme özelliği sayesinde kişiye enerji verir ayrıca sinir sistemini kuvvetlendirdiği, stres ve depresyon gibi rahatsızlıkları giderdiği söylenmekte.

Eski insanlar nazara karşı koruyucu etkisi olduğunu sandığı için yaygın olarak kullanırlardı.

Zeka ve akıl güçlendirici etkisi vardır.

İç organlarında sağlıklı çalışmasını sağladığı söylenmekte faydalı olduğu organlar ise idrar torbası, bağırsak, dalak ve böbrek.

Solunum yolları rahatsızlıklarına, soğuk algınlığına iyi geldiği söylenmektedir.

Romatizmal ağrılı bölgelere sürtüldüğünde ağrıyı giderdiği bilinmekte.

Kehribar taşı sadece takı olarak kullanılmadığı ayrıca sağlık açısından oldukca faydaları olduğu için tıp dünyasında da önemli yere sahip olduğu ortaya çıkmıştır. Kim bilir gün geçtikce adından daha fazla söz ettirecek ve değeri giderek artacaktır sonuçta heryer de bulunmayan değerli bir taş değilmi.

Yorumlar

Popüler Yayınlar