Kediler Mart Ayın‘da Neden Bağırarak Miyavlar?

Dünyamızı paylaştığımız birçok hayvandan biri olan kediler çok uzun zamana önce evcilleştirilmiş bir tür olarak bilinmektedir. Şimdilerde her sokakta kedi görmek oldukça yaygın ve muhtemel bir olaydır. Ev veya sokak kedisini fark etmeksiniz kedilerde 8 tür miyavlama şekli vardır.

Bunlarda ilki mırlama ve hırlama sevgi belirtisi olan veya okşadığımızda çıkarttıkları seslerdendir. Ben daha çok sev anlamı taşıyan bu mırlama sevgi dolu bir mırlama şeklidir. Miyavlama dili ise sakın bir şekilde miyavlayan kediler bizlere bir şey anlatmak veya göstermek için miyavlama yöntemini kullanırlar.
Kediler Mart Ayın‘da Neden Bağırarak Miyavlar?
Tıslama sesi ise bir şeye kızdıklarında aynı yılan gibi ses çıkartıp tüyleri diken, diken olur bu durumda yapılması gerek nen doğru şey onların tıslamasına neden olan element veya faktörlerin ortadan kalmasını sağlamak olacaktır.

Kedilerin Mart Ayında Çıkardıkları Sesler

Herkesin bildiği gibi mart ayı kediler için oldukça önemli bir aydır kedilerin çiftleşme ayı olarak bilinen mart ayında erkek veya dışı kediler normalde farklı şekilde miyavlarlar erkek kedinin sesi daha kalın ve uzundur.  Dişi kedinin sesi ise daha ince ve kısadır yakınlarda bir kedi varsa yerini belli etmek için kullanılan bir miyavlama türüdür. Dikkat çekmek yerini belirtmek için kullanılan bu miyavlamalar yılın sadece mart ayında duyulmaktadır.

Bu durum kısırlaştırılmamış kediler için geçerlidir. Kısırlaştırılmış olan kışı veya erkek kedi bu sesleri çıkartırlar fakat yanlarına yaklaşan bir kedi olmadığı için daha a-agresif ve saldırgan olurlar kendi sahiplerine bile saldırma evden kaçma gibi durumlar söz konusu olabilir bu nedenle ev kedisi olan ve kısırlaştırılmış olan kedilerini mart ayında daha fazla sahip çıkmalı ve evden kaçmasına engel olmanız gerekmektedir.

Kediler genellikle mart aylarında bir dışı gördüklerinde iki erkekse eğer dışı kediye kur yaparak kendi alanlarına çekmeye çalışırlar.  Eğer dişi kedi ikisinde yüz vermezse iki erkek kedi birebirlerine hırlar ve tıslarlar sonrasında büyük bir kavga eden kedi dişiyi alır. Mart aylarında kedilerden bu şekilde sesler duymak gayet normal ve bu duruma müdahale etmemeniz gerekmektedir. Eğer müdahale ederseniz iki kedinin de saldırı noktası haline gelebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar