Fil Balığının Özellikleri Nelerdir?

Fil balığı adı verilen balıklar, görünüm olarak fili anımsattığı için fil balığı adını almış bir balık türüdür. Fil balıklarının, fillerin hortumuna benzer burunları bulunur. Fil balıkları hem doğada yaşayabilirler hem de akvaryumda beslenebilirler. Fil balıklarının boyları en fazla 20 cm. uzunluğuna kadar büyür.
Fil Balığının Özellikleri Nelerdir?
Fil balıkları, dibi çamurlu ve hareketli olan nehirlerde yaşarlar. Eğer akvaryumda bir fil balığı beslenmek isteniyorsa, akvaryumda kullanılacak olan kumun ince olmasına dikkat etmek gerekir. Fil balıklarını akvaryumda beslerken dikkat edilmesi gereken bir konuda, bir akvaryumda en çok 3 adet fil balığı bulundurmak gereğidir.

Fil Balıklarının Karakteristik Özellikleri

Fil balıklarının karakter olarak oldukça ilginç özellikleri vardır. Fil balıkları, kendi türündeki balıklara karşı agresif bir tutum sergilerken,  başka türlerine karşı barışçıl yaklaşırlar. Kendi türleri ile çok fazla geçinemeyen bir balık türüdür. Fil balıklarının beslenme şekilleri ise, hem otçul hem de etçildir. Görünüşleri çok ilginç olan bu balıklar akvaryumda beslenmeye değer balık türüdür. Fil balıklarının bir başka özelliği de, çok az elektrik üretmeleridir. Bu elektriği yemlerini bulmak için kullanırlar.

Fil Balıkları Nerde Yaşarlar ve Nasıl Bakılırlar?

Fil balıklarının anavatanı ve doğadaki yaşam alanları, Batı Afrika'nın hareketli ve dibi çamurlu olan nehir sularıdır. Fil balıklarının yaşayacakları suyun sıcaklığı, 22 ve 28 derece arasında olmalıdır. İlginç görünüme sahip olan bu balıklar, hafif yumuşak sulardan hoşlanırlar. Akvaryumda yaşayan fil balıkları,  loş aydınlatmayı severler, çok ışık sevmezler.

Diğer balık türlerine karşı barışçıl iken kendi türüne zarar verebilen fil balıkları, bu nedenle akvaryumlarda ya tek ya da 3 adetten fazla bir arada olmamalıdırlar. Fil balıklarının, beyninin vücut ağırlığına olan oranı insanınkinden daha büyüktür. Almanya ve Amerika' da özellikle içme sularının testinde fil balığından faydalanılır. Su kalitesi düştüğü zaman fil balıklarının elektrik üretimi azalır. Son derece ilginç olan fil balıkları, beslenmeye değer balıklardır. Fil balıklarının cinsiyet ayrımı, erkeklerin ağzındaki çıkıntının dişilere göre daha kıvrık olması ile anlaşılır. Fil balıkları suyun tabanında yüzerler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar