Çizgi filmler nasıl yapılır yazılı anlatım

Hepimizin keyifle izlemiş olduğu çizgi filmler'in ekranlara gelene kadar ne tür aşamalardan geçerek geldiğini biliyormusunuz ve hiç merek ettinizmi?.
Çizgi filmler nasıl yapılır
Çok basit bir iş gibi görünsede aslında çok zor bir iştir çizgi film yapımı bazen normal film yapımında harçanan bütçeden daha fazla bütçe tüketmektedir.

Bir çizgi filmin ekrana gelmesi aylar ve yıllar almaktadır karakterlerin her hareketi aşama aşama çizilmektedir mesela koşan bir kişi çizerken atılacak adımları yavaş çekimde video izler gibi tek tek çizilmekte yani kolay gibi görünen çok zor bir iştir bence çok zor.

Şimdi aşama aşama çizgi film yapımını anlatacağım zormu? Yoksa kolaymı? Siz ne karar vereceksiniz düşüncelerinizi yorum bölümüne yazarsınız.

Çizgi film nasıl yapılır

Birinci aşamada sinopsisi yani çizgi filmin senaryosu yazılır ve yazar grubuna kontrol için gönderilir eğer yönetmen uygun olduğuna karar verirse karakter analizi ve tasarım işlemi başlar tasarım işi bittikten sonra çizgi filmde kullanılacak renkler seçilir yani kullanılacak renklere karar verilir sonra Layout ressamı'na gönderilir.

Layout ressamı ise arka planı, karakterleri, zamanlama ve kadrajlamanın yapıldığı resimleri çizer sonra iş animatörlere gelir animatörler ise uç resimleri çizer uç resimler çizildikten sonra ara ressama gönderilir ve her resim 25 adet çizilir bu resimler çizilirken her saniye için 25 adet resim çizilmekte düşünün her bir saniye için 25 resimi ne kadar zor neyse devam edelim plan proje hazırlanır ve biten planlar bilgisayara yüklenir bilgisayarda çizgi zaman ve uyum testi yapılır.

Son olarakda hazırlanan karakterler boyanır ve çizgi film hazırlanmış olur. Arkadaşlar yazı fazla uzun olmasın diye biraz özet geçtim umarım beğenirsiniz.

Yorumlar

  1. Bende oldum olasi cok merak etmisimdir cizgi film nasil olusur diye ama tahmin ettigim gibi kolay degilmis

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar