Biyopsi nedir, ne işe yarar

Doktora gittiniz bazı tahliller yaptınız ve doktorunuz kesin tanı koyamadığı için size şu gün gelin biyopsi yapmamız lağzım der evet bir çık kişi biyopsi nedir, ne işe yarar bilmez sadece ismini duymuştur.
Biyopsi nedir
Biyopsi hastalığa kesin tanı konulması için yapılan işlemdir.

Biyopsi nedir, ne işe yarar

Hastalık olan bölgeden alınan doku örneği patoloji incelemesine yollanır bu şekilde şüpheli bölgede kanser olup olmadığı kesin olarak ortaya çıkar.

Yani doktor şüpelendiği fakat kesin tanı koyamadığı zaman emin olmak için biyopsi seçeneğini kullanır. Bu şekilde hem kesin tanı konulur hemde belgelemiş olur.

Kısaca sizlere biyopsi nedir ankattım umarım sağlığınız yerindedir. Eğerki şüpheli hastalığınız varsa sizde biyopsi yaptırmak zorundaysanız mutlaka yaptırmalısınız çünkü ister hastalığınız olsun istersede olmasın böyle durumlarda erken teşhis çok önemlidir.

Bir çok kişi hastalıktan korkar özelliklede kanser vakalarında günümüzde tıp teknolojisi ilerlediği için artık kanseride yenmek mümkün kanser hastalığını yenmek içinde erken teşhis yani hastalık ilerlemeden müdahale etmek çok önemlidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar