Altıncı his nedir, bilimsel gerçekliği var mı?

Bilimsel olarak kanıtlanamayan altıncı his nedir bahsedeceğiz sizlerde yorum bırakarak düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.
Altıncı his nedir
6. His bilim adamları tarafından kabul edilmeyen fakat fenomen olan bir histir.

Altıncı his nedir, 6. Duyu ne demektir

Hissetme duyuları dışında farklı tanımlanan nasıl desem bir şeyi erken sezip hissetmek gibi bir şey evet toplumda bir çok kişi tarafından altıncı hissime güveniyorum beni yanıltmaz gibi sözler dolanır fakat ne olduğunu onlarda bilmez.

Örneğin dokunma, görme, tat alma, işitme ve koklama gibi 5 hissetme özelliği vardır bu hisler canlılara verilen ve bilinen kanıtlanmış hislerdir.

Elimizle dokunarak hissederiz. Gözlerimizle görerek yönümüzü buluruz.

Dilimizle yediklerimizin tadını alrız.

Kulaklarımızla işitiriz.

Burnumuzla koku alırız.

Canlılarda bulunan beş his bu şekilde ne olduğu bilinmekte fakat 6. His ise bir çok bilim adamı tarafından red edilmekte.

Konumuzu biraz daha açarsak eğer altıncı his dediğimiz olayın ne olduğunu daha iyi anlayabiliriz. Olacak bir şeyi erkenden hissetme "içime doğdu" olarakta bilinmekte. Günümüzde kanıtlanmamış fakat dillerden de düşmeyen altıncı his sadece fenomen olan bir sözden ibarettir.

Tekrar yazayım içime doğdu, erken sezi, içimde kötü bir his var gibi olacak olayları tam anlamıyla bilmemesi ve sonradan bu hislerin ortaya çıkmasına toplumda altıncı his adı konmuştur.

Bilimsel olarak kabul edilmeyen fakat bir çok kişinin bazı olaylardan önce erken hissetme duygusu yaşadığı bilinmekte hayatında bir defada olsa bir çok kişininde başına gelmiştir.

Bu duruma insanlar altıncı duyu adını vermiştir yani günümüzde 6. His gerçekmi değilmi halen tartışılmakta bir çok kişide bazı şeyleri erken hissettiği yönünde görüşleri vardır ancak yaşayan bilir. Sizde erken hissetdiğiniz başınızdan geçen olayları yorum bölümüne yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar