Zatürre Nedir, Belirtileri ve Tedavisi Nasıl Yapılır

Bir çok hastalık sonrasında zatürre ortaya çıkar özellikle ihmal edilen hastalıklar sonucu zatürre gibi tehlikeli hastalık çıkar ve ölümle sonuçlanabilir ciddiye alınması gereken rahatsızlıklardan biridir.
Zatürre Nedir, Belirtileri

Zatürre Nedir, Belirtileri ve Tedavisi Nasıl Yapılır

Tıp dilinde zatürre akciğer lobunun iltihaplanması sonucu ortaya çıkmaktadır. Yaşı ilerlemiş kişilerde ağır geçen ve ölümlere neden olmaktadır. Genelde kışın yani soğuk havalarda ortaya çıkar diğer mevsimlerde de görülebilir.

Nasıl Bulaşır

Bakteriler üst solunum yoluyla bulaşır grip gib kolay bulaşmaz toplu halde yaşayan kişilerde bulaşma riski daha çoktur. Genelde çocuklarda sık görülen hastalıktır. Yakın temas ve kalabalık yerlerde daha dikkatli olunması gerekir.

Belirtileri Nelerdir

Hasta kişinin ateşi 40 dereceye kadar çıkar, titreme ve öksürük görülebilir. Balgam çıkarırken koyu renkte balgam çıkarır. Halsizlik gibi yorgunluk görülür. Kürek kemiğinde ağrı hissedilir ayrıca nefes alıp verirken bu ağrılar artar.

Belirtiler her zaman aynı anda görülmez en ufak belirtide doktora gidikmesi gerekir.

Tedavisi
Zatürre tedavisi için mutlaka doktor önerileri şarttır kendiniz tedavi olmaya çalışmayıp hekim önerileri üzerine olunması gerekir. Doktora gittiğinizde gerekenleri doktorunuz sizlere önerecektir. Mutlaka doktor tedavisi olması gereken ciddi hastalıktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar