Uçuk tedavisi için melisa yağı ve yaprakları

Bildiğiniz gibi uçuk en çok korkmalarda ortaya çıkar örneğin gece yatağınıza yattınız sabah kalktığınızda bir bakmışsınız dudağınızda uçuk çıkmış genelde böyle olur.
Uçuk tedavisi melisa yaği ve yapraklari
Toplumda yaygın olan bir söz vardır dudağım uçuklamış diye evet bu yazımda uçuk nasıl geçer? en etkili tedavisi nedir? bilimsel araşrırmalara göre sizlerle paylşacağım.

Uçuk vücudun çoğu bölgesinde çıkabilir en çok yüzde görüldüğü için diğer bölgelerde görülmesi nadirdir en fazla çıktığı yer ise dudak ve çevresidir.

Küçükte olsa hayatı zehir etmeye yetiyor değilmi enfeksiyon yani mikropların yol açtığı uçuk için evde yapacağınız doğal tarifle hızlı iyileşmesine yarsidımcı olacak en etkili çözüm melisa yapraklarından elde edeceğimiz çaydır.

Melisa yağı ve yapraklarıyla uçuk tedavisi

Bilimsel araştırmalara göre melisa yapraklarında uçucu yağ olduğu ve uçucu yağın uçuk virüsüne etkli olduğu ortaya çıkmıştır. Melisa çayı içenlerden uçuk çıkma riski çok az olduğuda ortaya çıkmıştır.

Aktardan melisa yapraklarını almadan önce bazı dikkat etmemiz gereken hususlar var bazı aktarlar melisa yerine limon otu satılmaktadır limon otu limon kokulu ince yapıda ve uzun yaprakları vardır.

Bu yüzden melisa yaprakları aldığınıza emin olmalısınız.

Aldığınız aktar teçrübeliyse size nasıl kullanacağınızı söyleyecektir. Birde uçuk çıkan bölgeye melisa yağını kullanablirsiniz.

Aşırıya kaçılmadan kullanılması gerekir çünkü şifalı bitkiler ne kadar faydalı olursa olsun yan etki yapabilir nasıl kullanacağınızı bilmeden kesinlikle kullanmayınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar