Tuzlu kurabiye tarifi, kurabiye nasıl yapılır

Uzun zamandır yemek tarifi bölümümüze tarif yazmadım şimdi sizlere leziz tuzlu kurabiye tarifi paylaşacağım.
Tuzlu kurabiye tarifi
Misafirlerinize ve ev halkına ikram ederken dikkatli olun çünkü parmaklarını yiyebilirler;)) evet her zaman derim yemek yapmak ayrı bir sanattır herkez yemek yapar fakat tadı istenilen lezzeti bulmaz bu yüzden yemek yaparken malzeme olarak sevginizide katınız.

Tuzlu kurabiye nasıl yapılır buyrun tarifi

İki yemek kaşığı nişasta ve iki yemek kaşığı şeker,

Bir adet 250 gram margarin, margarini fazla tüketmek sağlık açısından zararlı,

Yarım paket kabartma tozu,

Bir çay bardağı sıvı yağ,

Bir tatlı kaşığı tuz,

İki adet yumurta sarısı,

Biraz susam ve çörek otu üzerine serpmek için ve son olarak alabildiğince un.

Evet malzemelerimiz bu kadar bir kenara malzemeleri hazırladıktan sonra gelelim yapılışına.
İlk olarak fırını 180° derece ısınmaya alalım fırın beklemede kalsın.

Sonra bir kab ayarlayalım bu kabın içine sıvı yağı, şekeri, tuzu, margarini, nişasta ve kabartma tozunu koyup iyice karıştıralım. İsterseniz sirkede katabilirsiniz. Üzerine azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.

Hamuru yoğururken yumuşak olmasına dikkat edelim sert hamura şekil veremezsiniz yumuşak olması gerekir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Sonra bu parçaları yuvarlayalım uzun çubuk gibi olması gerekir.

Daha sonra hamuru ikiye bölelim bir birine dolayalım iki ucunu birleştirip hafif bastıralım. Hamuru istediğiniz şekle getirdikten sonra kurabiye adaylarını yağlı kağıt serili tepsiye dizelim son olarakta üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim.

Gelelim pişirmeye Önceden ısıtmış olduğumuz 180° derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirelim tuzlu kurabiyelerimiz hazır şimdi afiyetle yiyelim veya ikram edelim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar