Pamuklu kulak çubukları tehlikeli olabilir!

Genelde herkezin evinde pamuklu kulak temizleme çubukları bulunur. Uzmanlar pamuklu kulak temizleme çubuklarının faydasından çok zararı olabileceğini belirtmekteler.
Pamuklu kulak çubukları
Çünkü bu çubuklar kulağı temizlemek yerine kulağın içindeki kiri daha da içeri iter. Ayrıca kulak zarını delme ihtimali olduğu için sağırlığa neden olabilir. Kulak temizlemek için yapılması gereken en iyi iş banyodan sonra havlu ile kulakları kurulamaktır.

Kulak çöpü ve buna benzer bir çok şey zararlı olabilir. Evet bir çok kişi duştan sonra kulaklarını bu pamuklu çubuklarla temizlemeye çalışmakta fakat dış kulak yolundaki faydalı ve koruyucu salgıyı alarak iltihap oluşmasına neden olmaktadır ayrıca kulaktaki kiri ileri iterek zara yapışmasına neden olacaktır.

Kulak çubuğu zararlı mı?

Örneğin kürdan dişlerin arasını temizlemeye yarıyor değilmi faydalımı bence değil neden diye soracak olursanız kürdan dişlerin arasını temizlerken dişlere zarar veriyor dişlerin arasının açılmasına yol açıyor.

Bu nedenle kulak çöleride zararlıdır kulak temizlerken yapılacak küçük hata zarın delinmesine yol açar sonrası malum sağırlık ortaya çıkar.

Yapılacak şey basit kesinlikle bu çubuklardan uzak durulacak çubukların yerine havlu kullanılması yeterli olacaktır.

Anlayacağınız pamuklu kulak çubukları tehlikeli olabilir! sağlığınız herşeyden önemli olduğunu unutmayın kürdan gibi kulak çubukları gibi maddelerden ileride olumsuz sağlık sorunları ortaya çıkmadan uzakdurulmalıdır.

Uzmanların görüşleri çubukların zararlı olduğundan yanadır havluyla ıslak kulakları temizlemek daha sağlıklıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar