Miyom nedir, belirtileri nelerdir

Bayanlarda ortaya çıkan miyomlar rahim içinde, dışında veya rahim duvarında büyüyen iyi huylu tümörlerdir.
Miyom nedir
Her hangi bir zararları yoktur fakat miyomların oluştuğu bölgeye göre ağrı veya sancı ortaya çıkabilir. Miyomlar kadınlarda adet kanaması düzensizlikleri ve adet kanaması sırasında şiddetli ağrılara yol açabilir.

Genelde otuz yaş üzeri kadınlarda ortaya çıkmaktadır. Miyomlar kolay kolay belirti vermez tesadüf sonucu doğum esnasında veya rutin bir kontrolde ortaya çıkar ve ancak teşhiş edilebilir.

Miyom 10 kadından 4 ünde ortaya çıkar müyomların özelliği genelde hiç bir belirtisi olmaz ancak yukarıda saymış olduğumuz belirtiler bazen ortaya çıkabilir.

İyi huylu timör olduğu için mecbur kalınmadıkca müdahale edilmez rahimde oluşan kas kütlesi olduğu için miyom olan kadınların geneli bir sorun ve herhangi bir şikayet yaşamaz.

Her ne kadar tehlikeli bir rahatsızlık olmasada miyom olan kadında bazı sorunlar ortaya çıkar bunlar;  Karında şişlik, sancı, adet düzensizliği, kabızlık, idrara sık çıkma gibi sorunlar ortaya çıkar.

Herhangi bir belirtisini hissettiğinizde doktora muayene olmanız gerekir. Sizler için araştırdığım miyom nedir, belirtileri ve kimlerde görülür kısaca bilgileri sizlerle paylaşmış olduk sağlıklı yaşamlar dileğiyle.

Yorumlar

Popüler Yayınlar