Mide ekşimesi neden olur, nasıl geçer

Bir çok neden mide ekşimesine neden olur. Yanlış beslenme mide asidinin salgılanmasına neden olur mide asidi salgılandığında kişide yanma ve ekşime ortaya çıkar.
Mide ekşimesi neden olur
Düzensiz beslenme yağlı ve ağır gıdaları dükettiğimizde ortaya çıkar; Aç karına sigara içmek, alkol, fazla yemek yeme, aşırı yağlı ve ağır yemekler mideyi yorduğu gibi yanma ve ekşime ortaya çıkar.

Bir çok hastalıkta bu rahatsızlıklara yol açabilir ekşimeye neden olan hastalıklar; Mide ülseri, onikiparmak bağırsağı ülseri, safra kesesi iltihabı, reflü ve gastrit bu hastalıklar mide de yanma ve ekşimeye yol açar eğer sık sık bu durumla karşı karşıya kalıyorsanız mutlaka doktora gitmelisiniz.

Eğer gebelik döneminde iseniz mide ekşimesi hamilelik döneminde sık rastlanmaktadır. Herhangi bir hastalıktan kaynaklanmıyorsa evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemlerle ekşime ve yanmadan kurtulabilirsiniz.

Mide ekşimesi nasıl geçer

Muz mide dostudur ve bir çok faydası olduğunu biliyoruz muz yanma ve ekşimeyi azaltır.
Çiğ zeytinyağını az miktarda içerek rahatlayabilirsiniz.

Yemeklerden sonra maden suyu içmek mideyi rahatlattığı gibi mide ekşimesi olduğunda maden suyu içmek faydalıdır çünkü maden suyu midedeki asidi etkisiz hale getirir.

Elma sirkeside iyi gelir salatalarda mutlaka kullanınız.

En etkili yöntemde süt içmektir. Süt kalın bağırsak rahatsızlıklarıa iyi gelmektedir. Mide ekşimesi olduğunda bir bardak sütü ısıtıp içiniz kısa zamanda mide ekşimesinden kurtulacaksınız.

Evinizde bu yöntemleri uygulayabilirsiniz yukarıda dediğim gibi sık sık bu rahatsızlıklar görülüyorsa kesinlikle doktora gidip muayene olmalısınız çünkü herhangi bir hastalık sonucu yanma ve ekşime ortaya çıkıyorsa erken teşhis çok önemlidir doktor tedavisiyle iyileşebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar