Karpuz ve karpuz suyunun faydaları

Yazın bol bol tükettiğimiz karpuzun başlıca yararlarından bahsedeceğim. Eskiden sebze ve meyveler doğaldı tadına doyum olmuyordu günümüzde neredeyse organik sebze ve meyve kalmadı.
Karpuz suyunun faydaları
Ben karpuzu çok severim fakat ne olursa olsun mevsiminde yenen daha lezzetli oluyor. Karpuzun faydaları saymakla bitmiyor hepsini sayamasakta başlıca faydalarını saymak istiyorum.

Karpuzun başlıca faydaları nelerdir

Bağışıklık sistemini güçlendirme etkisi olduğu gibi böbrekleri temizliyor mevsiminde bol bol tüketilmesi gerekir.

Vücudumuza daha bir çok yararı bulunmakta kolon kanserine, kireçlenme gibi hastalıklara, damar tıkanıklığına ve diyabet gibi rahatsızlıklara iyi gelmekte. Cilt içinde yararlıdır karpuz tam şifa deposudur suyu cilde çok iyi gelir.

Karpuz suyunun faydaları nelerdir

Cildi rahatlatma ve gevşetme özelliği var. Cilde uygulanan karpuz suyu yaşlanmayı geçiktirir ve yeni hücreleri uyarıcı etkisi vardır. Son olarakta cilt rengini açma özelliği vardır.

En önemlisi yeni hücreleri uyarması sonucu yaşlanmayı geçiktirmesidirki bir çok kişi cildinin erken yaşlanmasından şikayetcidir.

Evet karpuz ve karpuz suyunun faydalarını kısaca anlatmaya çalıştık umarım beğenirsiniz. Yaz ayları yaklaşınca manavları ve pazar yerlerini süsleyen karpuzu bol bol tüketin derim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar