Domuz gribi nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir

Son yıllarda adını sık duyduğumuz domuz gribi diğer grip türleri gibi salgın, bulaşıcı bir hastalıktır.
Domuz gribi nedir, nasıl bulaşır
Hastalığın adı neden domuz gribi konmuş acaba diye merak edenler varsa bu hastalığa neden olan virüs domuzlarda oluşan virüse benzediği için böyle konmuştur.

Normal grip hastlaığı gibi belirtiler gösteren tehlikeli kişiyi ölüme kadar götürebilir korunmak için dikkatli olunması gerekir hasta kişilere yakın temastan kaçınılmalı kullandığı eşyaları kullanmamalı ve hijyene önem verilmelidir.

Domuz gribinin başlıca belirtileri

Kişide yüksek ateş, öksürük, halsizlik, kas ve baş ağrıları gibi belirtileri görülür belirtiler normal grip hastalığıyla hemen hemen aynıdır. Bazen akciğerle ilgili ağır komplikasyonlara yol açıp ölüme neden olabilir.

Grip türleri arasında en tehlikeli olanı diye biliriz özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler daha çabuk yakalanabilir çünkü vücudunun direnci zayıf olduğu için mikroplarla baş edemez hastalığa yakalanır.

Domuz gribi nasıl bulaşır

Diğer grip türleriyle aynı demiştik hastalığın bulaşmasıda aynı yani hasta biri yanınızda hapşırdığında ağzından çıkan damlacıklar virüsün size bulaşmasına neden olur.

Korunmak için yapılması gerekenler hasta kişiden uzakdurmak, kullandığı eşyaları kullanmamak ve dokunduğu yerlere dokunmamak gerekir.

Sağlıklı ve dengeli beslenerek vücudun virüslere karşı dirençli olmasını sağlarsak kolay kolay hasta olmayız. Eller sık sık yıkanmalıdır hijyenede önem verirsek domuz gribine yakalanma riski azalmış olur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar