Dikkat! bu mesajlara cevap vermeyin

Bu yazımda hemen hemen her gün cep telefonlarına hediye çeki kazandınız gibi gelen mesajlar hakkında önemli bilgilere deyineceğim.
Bu mesajlara cevap vermeyim
Her gün televizyonda dolandırılan kişilerin çıkmasına rağmen halen telefon dolandırıcılarına paralarını kaptıran kişiler var.

Aşşağıda 2 adet mesaj örneği verdim telefon dolandırıcıları bu ve bu mesajlara benzeyen bir çok mesajla kişileri tuzağa düşürüp dolandırmaktalar keainlikle bu tür mesajlara kanmayın.

Mesaj gönderirken kişilere güven sağlamak amacıyla ünlü firmaların isimlerini ve hukuk isimli mesajlar gönderilmekte neredeyse her gün veya iki günde bir kişilere gönderilmekte her ne olursa olsun bu mesajlara kanıpta aramayın yapacağınız tek şey gelen mesajı direk silmek olsun.

Dolandırıcıların gönderdiği bazı mesajlar

Örnek-1
54********No'daki Cihazin IMEI Numarasinin son 4 hanesine Cikan Samsung Galaxy S-6 AKILLI Cep Tlf. Onaylanmadigi taktirde IPTAL olacaktir.Bilgi icin:02129255985

Örnek-2
54********Numaraya 2010-2015 yillarinda yapilan policelerden dolayi tanimlanan Galaxi S-6 Tlf ve 1000 TL HEDIYE CEKI ONAYLAMAZSANIZ iade olacaktir. 02129255992

Bunlar tamamen yanıltmaca bu mesajları yollayarak sizin verdikleri numarayı aramanızı sağlamaktalar sizden ya kimlik bilgilerini ya kredi kartı bilgilerini yada aradığınız numara telesekreterde bekletilerek faturanızın kabarık gelmesini sağlamaktalar.

Sakın bu mesajlara inanıpta geri dönüş yapmayın bunlar dolandırıcıların tuzaklarıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar