Çiçekleri beslemek için bakım önerileri

Evinizde veya ofisinizde beslediğiniz çiçeklerin uzun ömürlü olması için bakım önerilerini sizlere kısaca anlatacağım.
Çiçekleri beslemek
Sağlıklı çiçek beslemek için bir kaç basit öneriyle daha sağlıklı ve uzun ömürlü çiçeklere sahip olacaksınız. Çiçek beslemek, büyütmek hobi den öte insana ayrı zevk veren bir iştir eminim sizde büyüttüğünüz çiçeklerle gurur duyuyorsunuzdur.

Her neyse sizleri sıkmadan gelelim asıl konumuza çiçek büyütürken nasıl bakacağınız önemli çiçeği sadece saksıya dikince iş bitmiyor onları ilk önce sevgiyle sonra güzel bir bakımla yetiştirmek gerekli iyi bir bakım için aşşağıdaki önerileri deneyebilirsiniz.

Çiçekleri beslemek için öneriler

Haşlanmış yumurtanın suyu çiçekleri besler çünkü yumurtadaki kalsiyum bitkileri besler. Yumurta haşladığınızda suyunu çiçeklere dökün yanlız suyun soğumasını bekleyin sıcak sıcak dökmeyin.

Haşlanmış yumurta suyunu menekşelere 15 günde bir dökmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca haşlanmış yumurta kabuklarınıda toprağa karıştırabilirsiniz.

Kahve telveside çiçekleri besler. kahve telvesini saksı toprağına serpin böylece çiçekleriniz uzun ömürlü olacaktır.

Hamsi sadece insanlara faydalı değil çiçeklerede çok faydalıdır. 10 adet hamsiyi küçük küçük doğrayın ve saksıya gömün hamsiler çiçeklerinizi besleyecektir.

Evet çiçeklerin uzun ömürlü olması için basit ama etkili bir kaç yöntemi sizlere paylaştım unutmayın çiçekleri büyütürken yatak odanızdan ayrı bir odada yetiştiriniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar