Ayak parmak aralarının terlemesi

Bir çok kişide ayak parmaklarının arası terler terlediği gibide kötü kokuya yol açar. Parmak aralarının terlemesinin bir çok nedeni vardır.
Parmak aralarının terlemesi
Tedavi için öncelikle neden kaynaklandığı mutlaka bilinmesi gereklidir.

Ayaklarda aşırı terleme nedir

Ayaklarınız günün her saatinde ayak tabanı ve parmak araları ıslak halde oluyorsa aşırı terleme demektir eğer sadece ayak parmaklarının arası terliyorsa başka nedenlerden olabilir.

Ayak neden terler

Vücudun bazı bölgelerinde ter bezeleri vardır bu ter bezeleri vücudun ısısını korumak içim yaptığı doğal eylemdir. Ter bezleri aşırı çalışması sonucu ortaya aşırı terleme çıkıyor.

Gün boyu ayakta çalışan kişilerde daha çok ortaya çıkmaktadır eğer her hangi bir hastalıktan kaynaklanmıyorsa ayaklarınızı ara ara dinlendirin ve havalandırın. Ayak parmakları terlesiğinde kokuda yapar kokunun nedeni ayak mantarıdır.

Koku varsa kesinlikle doktora gidip sorunun neden kaynaklandığı bilinmesi gerekir doktorunuzun önerileri tedavi için önemlidir.

Yanlış ayakkabı ve çorap seçimide terlemeye neden olur ucuz ayakkabılardan kaçınılması gerekir. Çorap seçerken daha çok pamuk çoraplar tercih edilmesi gerekir.

Korulacak birşey yok önce doktora gideceksiniz güzelce muayene olacaksınız sonra doktorunuz tedavi için size ne yapmanız gerektiğini söyleyecek tedavi için ilk adımı atmış olacaksınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar