Avokado çayı tarifi ve yapılışı

Avokado meyvesi sağlık açısından çok faydalı yapraklarından yapılan çayı da sağlık açısından oldukca faydalıdır bir çok rahatsızlık için ve cilt bakımın da yaygın olarak kullanılmaktadır.
Avokado çayı tarifi
Kullanımı dünya çapında yaygın olduğu için bir çok kişi yararlarından faydalanmakta sizde aktarlar dan temin ederek evinizde avokado çayı yapıp tüketebilirsiniz tabi ilk önce doktorunuza danışmalısınız. Kabızlık etkisi yüksek olduğu için her hangi bir yan etkisi olabilir.

Avokado çayı nasıl yapılır

15-20 Gram kurutulmuş yaprağı 3-4 bardak kaynar suda 20 dakika kadar bekletelim bu süre zarfında demlenecektir. Hazırlaması bu kadar kolay avokado çayını ister sade isterseniz içine biraz bal karıştırarak içebilirsiniz fakat sade içilmesi daha faydalı olacaktır.
İsterseniz çayı nasıl kullanacağınız hakkında bilgi verelim akşam yemeğinden sonra yani 2-3 saat geçtikten sonra yatmadan önce içiniz.

5 gün boyunca düzenli kullanılır ve 5 günden sonra 3 gün ara verilir. Eğer 20 gün kullanacaksanız o zaman 20 gün ara verilir. Kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Avakado çayı zayıflatırmı?

Zayıflattığı söylenmekte doktorunuza danıştıktan sonra herhangi bir yan etkisi yoksa kullanmalısınız.

Ayrıca hazırladığınız avokado çayı ile cilt temizliğide yapılmakta pamuk yardımıyla cildinizi temizleyebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar