Aft (pamukcuk) yaralarına kesin çözüm önerileri

Aft (pamukcuk) nasıl geçer, nasıl giderilir gibi sorulara çevap olarak bu yazımda etkili çözümleri sizlerle paylaşıyorum.
Aft (pamukcuk) yaralarına kesin çözüm
Ağız içinde çıkan beyaz yaralara Aft diğer adıyla Pamukcuktur. Ağız içindeki yaralar daha çok rahatsız edici olduğu için ancak çeken bilir.

Bir taraftan iyileşir bir taraftan başka yara çıkar ağızda, dilde ve boğazda dahi çıkabilir. Evinizde uygulayabileceğiniz bu doğal yöntemlerle kısa sürede ağızdaki yaranın iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

Aft yani küçük beyaz pamukcukların neden olduğu şişlik, ağrı, yanma gibi rahatsızlıklardan kısa sürede iyileşmesini sağlamak, kurtulmak için bu önerileri araştırdım ve hazırladım.

Aft tedavisi için doğal çözümler

1- Pamukcukların üzerine doğal balı günde 2-3 kez uygulayın. Bal anti bakteriyel özelliğine sahip olduğu için kısa zamanda yaranın şiddeti hafifler ve iyileşmesine yardımcı olur.

2- Aleo vera yaprağı veya aloe vera jeli pamukcuk oluşan bölgeye uygulayın bu yöntemide günde 1-2 kez yaralar iyileşene kadar tekrarlayınız.

3- Her gün içtiğimiz vaz geçilmezimiz olan çay tenen içerdiği için yaraların iyileşmesine faydalıdır. Aft üzerine ıslak çay poşetini veya içtiğiniz çayın yapraklarını 1-2 dakika uygulayın iyileşene kadar ara ara devam edin.

4- Elma sirkesinin faydaları oldukca fazladır aft ağrısının giderilmesine yardımcı olur.

5- Aft oluşan bölgenin üzerine karbonat tozu uygulayarak  tedavi edebilirsiniz.

6- Sirke gibi uygulandığında ilk başlarda daha çok ağrı hissede bilirsiniz sonrasında iyileşmeyi hızlandıracak bir yöntemde tuzlu suyla günde iki kez gargara yaparak ağzınızı çalkalayarak aft yani pamukcukların iyileşmesini hızlandırabilirsiniz.

7- Dut pekmezi tüm ağız yaralarına iyi gelir. Bir sene boyunca her gün sabah diş fırçaladıktan sonra 1 tatlı kaşığı yiyin 2 günde etkisini gösterecektir dut pekmezi ağız yaralarının tekrar oluşmasınıda engelleyecektir.

Evet aft için evinizde yapacağınız doğal çözümleri sizlerle paylaştım bu yazıyı okuyorsanız sizinde sorununuz aynı galiba  size tavsiyem ilk önce doktora gidin doktorunuzun önerdiği ilaçlar sayesinde kısa sürede pamukcuklardan kurtulabilirsiniz.

Bu önerdiğim doğal yöntemleri doktora gidemiyorsanız uygulayınız aksi taktirde her zaman öncelik doktor önerileridir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar