Terzi kendi söküğünü neden dikemez anlamı

Herkezin bildiği dillerden düşmeyen meşur bir söz vardır terzi söküğünü dikemez Atasözü bu yazımda neden terzi kendi söküğünü dikemez Atasözünün anlamını tartışacağız. Sizlerde yorum yazarak düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
Terzi kendi söküğünü neden dikemez

Terzi söküğünü dikemez sözü ne anlama geliyor

Toplumda genel olarak çalılan herkezin bir mesleği vardır mesleği olmayan kişilerde belli bir dönem çıraklık aşamasından geçer ustalığa erişir. Kişi öğrendiği meslekte uzman olur başkalarına yararlı olur. Yeteneği oldukca fazladır fakat uzman olduğu mesleğe kendisinin işi düştüğünde savsaklar.
Örneğin mobilya ustasının evindeki mobilya tamir olması gerekir mobilya ustası başkalarının işini vakit geçirmeden yapar evindeki mobilyalarıda aman sonra yaparım der savsaklar. Bir örnek daha verelim terzi başkalarına elbise yapar sıra kendi söküğüne gelince yaparız der yapmaz bir türlü eli değmez aslında bu durum psikolojik dir. Kişi o işi yapa yapa zaten bıkmıştır birde kendi işi çıkınca hiç yapası gelmez gerçekten doğru bir atasözüdür. Daha bir çok örnek verebiliriz sizlerde yorum yazarak yazımıza renk katabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar