Hiç tepki verme hız testi yaptınızmı?

Yaşlandıkca vücudun işlevleride yavaşlar eskiden yolda yürürken bile hızlı katettiğiniz mesafeyi yaşlandıkca mesafe daha uzun süre katedilmekte. Bu sadece mesafe ile alakalı değil günlük hayatta bir çok işte vücudun fonksiyonları yavaşlar. Örneğin araç kullanıyorsunuz önünüze aniden birşey çıktı ne kadar hızlı düşünürseniz kurtulma şansınız o kadar çok olur.
Basit bir kaç haraketle tepki hızınızı test edebilirsiniz.
Hiç tepki verme hız testi

Vücudun tepki verme hız testi nasıl yapılır

Yaşunıza göre tepki verme hızı aşşağıda sıralanmıştır. Ölçmek için yazı yazdığınız elinizi açınız sonra bir arkadaşınıza size yardımcı olmasını isteyiniz. Arkadaşınıza bir cetvel vererek bu cetveli elinizden 45 cm yukarısında tutarak hazır olduğunuzda bırakmasını söyleyiniz. Tuttuğunuz yer, ne kadar hızlı tepki verebildiğinizi gösterir. Cetveli yakaladığınız mesafeyi ölçünüz aşşağıdaki teste bakarak vücut yaşınızı öğrenebilirsiniz.
Cetveli yakaladığınız yer
14 cm’ye kadarsa: 20’li yaşlar
15 – 24 cm: 30’lu yaşlar
25 – 29 cm: 40’lı yaşlar
30 – 35 cm: 50’li yaşlar
40 cm ve üzeri: 60’lı yaşlar
Bu test sadece bilimsel olarak yapılan bir testtir. Bilim adamları bu testi araştırmaları sonucu ortaya çıkarmıştır. Bir şey yaparken beyin gerekli organa o işi yapması için komut verir yaş ilerledikce bu işlem yavaşlaşır. Yeni yazılarda buluşmak üzere saygılar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar