Göz tembelliği göz kapama tedavisi nasıl yapılır

Göz tembelliği irsi hastalıktır ailede mutlaka birinde göz tembelliği varsa çocuklarda da görülebilir. Anne ve babada yoksada dede veya babaanne gibi alinenin büyüklerinde vardır. Tedavisi için değişik yöntemler uygulanmaktadır.

Ben bu yazımda göz tembelliği göz kapama tedavisi nasıl yapılır kısaca bahsedeceğim.

Sağ göz net görüyor sol göz ise zayıf görüyorsa göz tembelliği olabilir. Küçük çocuklarda anlamak zor olduğu için evinizde kendiniz test edebilirsiniz bir gözünü kapatarak uzak ve yakını iyi görüp görmediğini sorabilirsiniz.
göz kapama tedavisi nasıl yapılır
Göz tembelliğinde erken teşhis çok önemli. Özellikle çocuklarda erken teşhis tedavi için çok önemlidir. 10 yaşına kadar göz kapama tedavisi çocuklarda etkili süreçtir 10 yaşını geçmiş çocuklar iyileşme dahada zorlaşmaktadır. 4 yaşındaki çocuk yüzde seksense 10 yaşındaki çocuğun iyileşmesi yüzde on diye düşünebiliriz.
Göz tembelliğinin kesin teşhis ve tedavisi için mutlaka bir göz doktoruna muayene olunması gerekir. Tedavi için nasıl bir süreç izleyeceğinizi doktorunuz size anlatacaktır. Gözlük ve eczanelerde satılan göz kapama bandı önerebilir. Göz bandını günde iki saat kullanılması gerekir.
Bunun amacı görme problemi olmayan gözü kapatarak tembel olan gözü çalıştırmaktır.
Şunu özellikle belirtmek isterim göz tembelliği tedavisinde küçük yaşlarda erken teşhis önemlidir. Yaş ilerledikce tedavi olma yavaşlar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar