Fitoterapi nedir, faydaları nelerdir

Sitemizde şifalı bitkilerin faydalarını elimizden geldiği kadar yazmaktayız. Doğal yollarla herhangi ilacı kullanmadan hasta olmadan veya hasta olunca tedavi amaçlı kullandığımız bitkiler vardır.
Fitoterapi nedir, faydaları
Bu yazımızda da bu bitkilerle hastalıkları önleme ve tedavi etmeye ne deniyor ve faydalarını kısaca sizlere açıklayacağım.

Şifalı bitkilerle hastalıkları önleme veya tedavi amaçlı bu bitkilerin tamamı veya bazı bölümlerini kullanarak doğal ilaç yapmaya fitoterapi nedir. Günümüzde teknoloji artığı içinmi bitkiler hastalıklara karşı tedavi amaçlı kullanılmaktadır hayır hani bitkilerle yapılan ilaca koca karı ilaçı derlerya bitkilerle tedavi çok eskiden gelen gelenek olduğu için böyle sözler kalmıştır.

Çok eski tarihe dayanmaktadır. Günümüzde de bir çok hastalığın önlenmesi ve tedavi edilmesinde bitkiler kullanılmaktadır.

Kısaca fitoterapi nedir ve faydaları nelerdir

Hastalıkların oluşmasında ve tedavisinde etkin olarak kullanılan bir yöntemdir.

Fitoterapi bir çok hastalık için kullanılmaktadır. Bitkiler arasında özellikle bağışıklık sistemini güçlendirenlerden destek almak fitoterapi çerçevesine girmektedir. Sağlıklı yaşamı destekleyen geniş bir algı olarak hizmet vermektedir.

Kısaca doğal yollarla doğadan gelen şifa kaynağı bitkilerle hastalıklara karşı ve hastalıkları iyileştirmeye fitoterapi denmektedir. Bitkilerin bir çok hastalığa faydalı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Doğal ilaçda diyebiliriz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar