Çocuğum altını ıslatıyor ne yapabilirim?

Çoğu çocukta belli bir yaşa kadar alt ıslatma sorunu vadır. Uykuda tuvalete gittiğini sanıp yatağı ıslatır sabah uyandığında tuvalete gitmediğini yatağı ıslattığını fark eder.
Çocuğum altını ıslatıyor ne yapabilirim
Çocukluk döneminde bunlar gayet normal her çocuk gece altını ıslatır bu durum 10-11 yaşlarına kadar devam edebilir. Bir çok neden çocuğun gece sıkışıp tuvalet ihtiyacını tetikler her hangi bir hastalıktan kaynaklanabilir, ağır taşımak ve yatmaya yakın veya yatmadan önce çocuğun fazla sıvı tüketmesi gibi nedenlerden kaynaklanabilir.

İbrahin Saraçoğlu'nun altını ıslatan çocuklar için bitkisel önerisini sizlerle paylaşıyorum.

Çocuklarda alt ıslatma sorununa doğal bitkisel çözüm

Gerekli malzemeler

3-4 gram sarı kantaron ve 3-4 gram sarı ballıbaba otu malzemeleri aktarlarda bulabilirsiniz.

Hazırlanışı ve kullanma şekli;

Bir bardak suyu kaynatınız sonra kaynayan suyu kısık ateşe alınız. Şimdi kısık ateşe aldığımız kaynayan suyun içine malzemelerimizi ekleyelim 5-6 dakika kadar kaynatalım.

Kaynatma işlemi bittiğinde ılımasını bekleyiniz ve ılıdıktan sonra süzünüz. Hazırlamış olduğumuz bu kürü çocuğunuza güneş batmasına yakın içiriniz.

Gün içinde çocuğunuza ağır kaldırmamasını ve yatmadan önce sıvı tüketmemesini söyleyiniz. Çok iyi hatırlıyorum annem çocukluk dönemimizde bize akşam saat 8 gibi çay içmeyi yasaklıyordu. Eğer anormal ise çocuğunuzu kesinlikle bir doktora götürüp muayene ettiriniz derim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar