Sahte para nasıl anlaşılır? videolu ve yazılı anlatım

Parayı kontrol etmeden almayın! Piyasada sahte para tüccarları köstebek gibi çoğaldı. Bankamatikten çektiğiniz para dahi sahte olabilir. Özellikle ellilik, yüzlük ve ikiyüzlük banknotlara dikkat ediniz. Hani beş, on ve yirmi lira pek düşündürmez ama yüksek paralar  düşündürür.
Sahte para nasıl anlaşılır?
Ülkemizin büyük kesimi askeri ücretle çalıştığı için gerçek para yerine sahte paranın eline geçmesi kişileri olumsuz etkiler bir de başkalarının yüzünden farkında olmadan elinize geçen sahte paranın yasal cezası vardır.

Sahte para nasıl anlaşılır

Paraya değişik açılardan bakıldığında gizlenmiş TL ve kupür değerine dönüşen bir çok gizli simge vardır. Para elinize geçtiğinde bu simgelerin olup olmadığına bakmalısınız. Paranın yapıldığı kağıt özel bir kağıttır normal kağıtlardan elle dokunulduğu zaman fark edilir.
Elinize parayı aldığınızda sahte olup olmadığı anlaşılır eğer dokunmayla anlayamıyorsanız sahte olup olmadığını anlamanın başka yollarıda vardır. Biz bazılarını ekledik videoyu izliyerek daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Sahte para nasıl anlaşılır videolu anlatım


*Paranın üstündeki kabartma baskı vardır.

*Bankotun içerisinde gizli görüntü vardır.

*Paranın üzerinde holografik şerit folyo vardır.

*Banknota farklı açılardan bakıldığında altın sarısına dönüşen renkli şerit vardır.

*Kağıda gömülü olarak yapılan emniyet şeridi vardır.

*Atatürk portresinin küçüğü ile kupür değerini gösteren sayıdan oluşan filigran vardır ve paraya yerleştirilmiş daha bir çok gizli görüntü vardır. Eklediğimiz video da detaylı olarak anlatılmıştır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar